Ett Satsuma plommon behöver korsa pollinering?

Ett Satsuma plommon behöver korsa pollinering?

Om du planterar en Satsuma plommonträd i din trädgård, är du säker på att bli besviken när det inte producerar plommon. Men är det inget fel med ditt träd. Detta är en plommon mängd som behöver en hjälpande hand från en annan sort så den kanna sätta frukt. Satsumas blommor måste vara korspollinerade med kompatibel olika så att de kan utvecklas till saftiga plommon.

Satsuma plommon

Plommon (Prunus spp.) är indelade i två primära typer - Europeiska (Prunus domestica) och japanska (Prunis salicina). Japanska plommon är Rekommenderad val för varmare klimat, som södra och västra staterna, eftersom träden kräver färre kylning timmar att sätta frukt. Satsuma är en japansk sort som växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9. Träden bära små, runda frukter som har röd skinn och rött kött. Satsuma bär vanligtvis flitigt om det är pollineras tillräckligt.

Pollinering

Satsuma plommonträd anses self-ofruktbart, eftersom de inte kan pollinera sina egna blommor tillräckligt. Även om några träd kan styvhala, sina resulterande frukt avkastning är ojämn i bästa. Satsuma träd måste "låna" pollen från en annan sort som kan befrukta sina blommor. Denna process kallas korspollinering, eftersom pollen överförs vid korsning från ett träd till ett annat. Ett annat träd förmåga att pollinera Satsuma kräver att både träd blommar samtidigt. Eftersom olika plommon sorter blommar vid olika tillfällen, måste bloom gånger vara kompatibla för lyckad korspollinering.

Kompatibla Pollinizers

En pollinizer är ett träd som ger pollen till ett annat träd för korspollinering. Shiro och Burbank är japanska plommon sorter som rekommenderas som kompatibel pollinizers för Satsuma. Tidigare, Santa Rosa rekommenderas också som en kompatibel pollinizer, men på grund av sin sårbarhet för bakteriella sjukdomar, särskilt plommon leaf skålla, det inte längre är ett bra val. Shiro träd bär gula plommon och Burbank träd bär röd-lila frukter som har rött kött. Oavsett ditt pollinizer val är resulterande Satsuma frukterna egenskapt röda.

Överväganden

Närhet är en kritisk faktor för lyckad korspollinering. Träd som planteras längre än 100 fot från varandra kan ha reducerad avkastning. Honungsbin är de primära pollinerare av Satsuma, kan vinden också pollinera blommorna. Om träden är alltför långt ifrån varandra, minskar vind pollinering den totala frukt eftersom pollenkorn inte kan transporteras långa sträckor. Bee pollinering kan hindras i svalt väder, eftersom bina är mest aktiv vid temperaturer över 65 grader Fahrenheit. Bina är särskilt känsliga för många bekämpningsmedel, som kan döda dem, så förnuftig användning av kemikalier, särskilt när plommon blommor blommar, hjälper hålla honungsbinas populationer intakt.