Ett ekologiskt alternativ till Pool klor

Klor har länge varit favorit av pool-rena kemikalier för dess särskilda egenskaper. Det dödar bakterier och andra oönskade mikroorganismer mycket snabbt, och det kan effektivt ta hand om de nonliving partiklar som hittar sin väg in poolvatten också. Men klor kan påverka vissa människor negativt och är till slut fortfarande ett toxin, så många människor föredrar alternativa kemikalier eller mer ekologiska system. Här är några vanliga exempel.

Alternativa tillsatser

Koppar och silver joner används som ett effektivt alternativ till ren klor. Jonerna av dessa metaller (zink används också ibland) desinficera vattnet samtidigt som det producerar en låg mängd klor också. Metalljoner hålla hårdare föroreningar som alger i schack, medan de små mängder klor fylla i luckorna. Metalljoner är inte giftiga som klor och har en mycket lägre inverkan på miljön.

Brom används ofta i spas i stället för klor, men det är faktiskt mycket liten skillnad. Brom fungerar på samma sätt på partiklar, men släpper den något mer användbar bromamines samtidigt gör sitt jobb. Det finns vissa fördelar med att använda brom, men det är fortfarande lika giftigt som klor. För en chockbehandling, kanske du vill överväga användning persulfater istället. Persulfater är i huvudsak föreningar som innehåller syreatomer som väntar på att släppas. De aktiveras i vatten, frigöra syre, som passerar genom vattnet och oxiderar alla partiklar kan hitta, bryta dem ifrån varandra helt. Denna metod använder inga klor, men är inte en ständig system och måste användas i faser som kan ta lite tid.

System

De mest populära ekologiska alternativ för pool rengöring är helt olika system som använder liten eller ingen klor till rent poolvatten. En version använder en serie av titanium plattor och en blandning av andra metalljoner som, när den aktiveras, rent vatten av partiklar och organiskt avfall. Ett annat mer populära system använder en miniatyrversion av ozon luftrenare används på stora vattenväxter. Dessa luftrenare passera vågor av ozongas genom vattnet för att rengöra den. Ozon oxiderar alla partiklar som det framstår i den kemiska processen som syre, men ännu mer aggressivt, som ger en lätt rengöringssystem utan stank och toxicitet av klor. Den främsta nackdelen med sådana system är att de är dyra och i slutändan inte kan visa sig lika effektivt som klor-baserade system, som har förbättrats i år.

Ett annat populärt system är den saltvatten kloreringsapparat, vilket skapar klor från en liten mängd salt injiceras i vattnet. Denna klor gjort, används och får försvinna i vattenrenare, vilket innebär mycket lite klor rester flyr tillbaka till poolen, att hålla det färskt och rent med endast en lätt beröring av sälta. Primära svårigheten med dessa system är att de är inte lika effektivt som klor själv och kan korrodera rör mycket snabbare.