Enzymet luktborttagning

Enzymet luktborttagning

Lukter orsakas av små partiklar att bryta sig loss från den källa substansen och sväva genom luften. Syntetiska kemikalier och ämnen som plast är lukten oftast undvikas, även om det kommer att blekna med tiden. Men i fråga om biologiskt material, ofta källan till dålig lukt som behöver städas bort, enzym teknik kan användas för att ta bort lukt och rensa i röran.

Enzymer

Enzymer är faktiskt en speciell typ av proteinstruktur produceras av celler. Dessa proteinstrukturer används för att bryta ner biologiskt material till mindre molekyler och atomer som cellerna kan använda för energi- och livsmedelspriser. Cellerna inte kunde överleva utan dessa enzymer, och olika typer av celler har olika typer av enzymer utifrån vad för slags livsmedel de bryter ner. Enzymerna som själva är dock inte vid liv, och kan tillverkas syntetiskt.

De flesta av dessa enzym lösningar finns i spray eller blandande flaskor. Du hittar dem i många olika butiker, men det bästa kommer förmodligen att vara en miljövänlig eller sällskapsdjur butik. Eco-friendly butiker är mer benägna att stödja och inkluderar nonchemical alternativ till rengöring som enzymer och tillverkare av enzymer lukt kontroll har försökt att skapa en stark marknad bland sällskapsdjur egendomsrätt, marknadsför deras enzym städare som praktiska metoder för att snabbt rensa upp spår material av sällskapsdjur avfall eller urin som kan skapa lukter. Du bör vara beredd att satsa mer på dessa lösningar än en normal renare, eftersom vetenskapen som skapar dessa enzymer är relativt nytt.

Reningsprocessen

Enzymer har en begränsad hållbarhet och i allmänhet behöver köpas färska och användas snabbt innan de sönder och förlora sina kemisk katalysator befogenheter. Allmänt, produkterna kommer att finnas som spray eller pulver. Pulver används till att blanda med cleaner eller strö över problemområden på mattor eller andra tyger. Spraya rengöringsmedel används för ljusare fläckar och kvardröjande lukt på hårda underlag eller klädsel, så se till att använda rätt form av enzymet renare för jobbet.

Ren området av all biologisk materia innan enzym lukt remover. Detta säkerställer att enzymerna som kommer att vara mest effektiva--de bör inte användas som en direkt renare om inte röran är mycket liten. Det tar i allmänhet ett par timmar för enzymerna för att bryta ner illaluktande partiklar i material som matta, men du kan öka sin effektivitet om du torka upp området omedelbart. Tänk på att enzymer fungerar genom att bryta ner partiklar i mindre bitar och du ska gå över området en sista gång för att ta bort dessa bitar i en sista rengöring med en vanliga rengöringsmedel.