Enkla sätt att rengöra mocka

Enkla sätt att rengöra mocka

Mocka är läder med sammet-liknande finish. Liksom de flesta läderprodukter, kan vatten fläcken och krympa materialet eller ändra dess struktur. När du använder kommersiella mocka städare, följ noga tillverkarens anvisningar i att välja och använda en lämplig för din speciella mocka produkt. Du kan också skicka din mocka produkt till en kommersiell renare, att det torra rengjorda. Om du bara vill återställa de suede nap, helt enkelt gnida den mot en annan bit av mocka.

Vinäger

För att ta bort fläckar från dina mocka, prova destillerat vit vinäger. Häll lite ättika på en mjuk ren trasa och sandskädda fläckarna. Får inte mocka alltför våt med ättika.

Borste

Regelbundet borsta din mocka för att återställa nap och ta bort smuts. Använd en mocka pensel, speciellt utformade för att bibehålla mocka. Mocka penslar finns i en mängd olika stilar och utföranden, tillverkad av borst, tråd eller plast. Välj en som rekord passar mocka produkten du grooming. Läs borstens tillverkarens instruktioner för att hjälpa dig att bestämma vilken borste för att välja och hur du använder den typen av mocka borste. Om du inte har en mocka pensel, Använd en torr kök svamp. Flytta den försiktigt över mocka i en cirkelrörelse.

Majsstärkelse eller Talk

Om din mocka har fett eller olja fläckar, strö lite majsstärkelse eller Talk över fläcken och låt det ställa in över natten medan pulvret absorberar fläcken. Skaka av pulvret nästa dag och återställa nap i mocka med en mocka borste.

Ånga och smärgel styrelse

Använd ånga för att rengöra din mockaskor. Håll skorna över en gryta med kokande vatten. Efter ånga väcker nap av skor, försiktigt borsta dem i en riktning med mocka pensel. Låt skorna till ordentligt torra innan bär. Om skorna har skrapmärken, ta bort repor genom att gnugga försiktigt med en fin smärgel styrelse.

Tvätt

Det är inte tillrådligt att slänga era mocka kläder i tvättmaskinen, i vissa fall kan du säkert tvätta mocka käkar i tvättmaskinen. Detta är inte något att göra på en regelbunden basis, och kanske inte lämpar sig för alla mocka käkar. Tvätta käkar i kallt vatten, på en mild cykel, med rengöringsmedel för läder. Efter bort käkar från brickan, lägga dem platt, och sträcka dem till deras ursprungliga form och låt dem torka.