Enkla sätt att rengöra kristallkrona

Om du har turen att ha en kristallkrona i ditt hem, kan du uppskatta dess elegant, sofistikerat utseende. Du kan dock inte känna ganska så lycklig när det blir dags att rengöra fixturen. Kristallkronor vanligtvis innehåller många mångfacetterade snörmakeriarbeten, som magneter för damm, smuts och spindelnät och försvårar rengöring. Om din ljuskrona hängs på en betydande höjd, kan rengöring vara rent farligt. Lyckligtvis, det finns flera sätt att underlätta processen så att du hamnar med en ljus, lysande ljuskrona utan för mycket krångel.

Anlita professionell renare

Det enklaste sättet att rengöra kristallkrona är att anlita en professionell städning. Knepig är inte svårt, kan det vara tidskrävande, eftersom du måste antingen ta bort alla delar kristall och glas från ljuskronan eller använda en stege för att arbeta dig runt fixturen. Men om din ljuskrona innehåller många bitar eller hängs högt, kan inte du ens försöka projektet själv. Lite belysning fixtur butiker och leverantörer erbjuder professionell ljuskrona städning, men du kan vanligtvis hitta allmänna städföretag som är specialiserade på jobbet också.

Damm

För att hindra skräp från att bygga på din ljuskrona, damm det varannan månad. Medan detta kräver lite tid, det är en lätt uppgift att utföra och säkerställer att ljuskronan årlig rengöring kommer att gå smidigare. Du kan använda ett lamm 's ull eller en dammvippa för att ta bort smuts, damm eller spindelnät som har ackumulerats på kristallen, utan att repa den. Om det är hängde för högt för att nå från golvet, använda en stege eller steg pall till noggrant gör din väg runt ljuskronan och grundligt damm varje avsnitt.

Rengöringsvätska och trasa

När det är dags att göra en grundlig rengöring av din kristallkrona, är det enklaste sättet att utföra uppgiften att tvätta det medan det fortfarande hänger. Hängande kristall bitar och glas kan tas bort från de flesta ljuskronor, men gör så kan vara tidskrävande. Istället använder en rengöringsspray gjorda speciellt för kristallkronor eller blanda en lösning av en del gnugga alkohol och fyra delar vatten i en plast sprayflaska. Spraya lite av rengöringsvätska på en luddfri trasa eller duk och torka av kristall och glas tills ren. Om du använder en stege, försök inte att nå alla ljuskrona från en punkt, eftersom du kan falla och skada dig själv. I stället flytta stegen runt armaturen så du kan nå alla sektioner.

Tvål och vattenbad

Om du har försummat din ljuskrona för en tid, kanske du märker att så mycket smuts och sot har byggt upp att grundligare rengöring är nödvändigt. Medan det kan vara frustrerande, är det enklaste sättet att rengöra denna typ av röra att ta bort alla crystal och glas bitar och tvätta dem för hand. Gör ett diagram över där alla bitar går, så de blir lätt att montera.

Försöker rengöra dem ordentligt medan de hänger fortfarande är för svårt och kan leda till följesedlar eller falls. Placera tillbehör i en plast durkslag och tillsätt några droppar av en mild maträtt-tvätt flytande. Skölj alla crystal och glas bitar med varmt vatten. När de är rena, lägg dem ut på en mjuk handduk att luften torr innan den åter dem.