Enkla sätt att rengöra köksgolvet

Kök golv är ofta förbises i ditt kök rengöring rutin. Ofta är detta eftersom rengöring köksgolvet kan vara ett svårt företag som kan ta betydligt längre tid än avtorkning räknare eller splashboards. Välj enkla metoder för att rengöra golv för att ta bort bakterier och virus som kan växa.

Vakuum

Dammsugning golv är en av de snabbaste sätten att ta bort ytan damm och skräp. Justera dammsuga så att det kommer att rensa kala golv. Om din vakuum inte är justerbar, det sannolikt var avsedd bara för användning på mattor eller mattor och inte kan vara effektiva vid rengöring kök golv.

Mikrofiberduk

Använda en mikrofibermopp att ta bort bakterier och andra förorenar från ytan av köksgolvet. Välj en mikrofibermopp som du kan blöt något. Skjut moppen över golvet. Ändra microfiber pad det blir täckt av smuts och skräp. Blötlägg aldrig moppen eftersom det kommer att göra golvet alltför blöt, vilket tar längre tid att städa.

Fuktig sotning

Sopa golv är viktigt att hålla den ren och orörd. Ett sätt att förbättra kvastens förmåga att ta bort mycket små partiklar är av dämpande borst. Gör detta genom att köra kvasten under klart vatten. Slå kvasten huvudet mot diskbänken flera gånger att ta bort så mycket av vattnet som möjligt så att kvasten är bara lätt fuktad. Sopa golvet som vanligt, och skölj borsten ordentligt när du är klar.

Tidningen

En av frågorna med rengöring kök golv är att torra partiklar kommer att snurra upp i luften, som hindrar dig från att ta bort dem och får dem att så småningom bosätta sig tillbaka på golvet. Förhindra detta genom att riva ett blad av tidningen i små bitar. Våt bitar med vatten och strö dem över hela köksgolvet, som något kommer att dämpa golvet så att du kan sopa upp damm och skräp.