Enkla sätt att rengöra kakel injekteringsbruk

Enkla sätt att rengöra kakel injekteringsbruk

Medan keramiska plattor kan lägga skönhet till ett hem, kan det också lägga mer arbete när det gäller att hålla det rent. Fogarna mellan plattor kan lätt bli smutsig och färgade, och medan starka kemiska rengöringsmedel kan fungera, de också kan vara dyrt och skada din kakel. Lyckligtvis finns det några enkla metoder för rengöring din injekteringsbruk och hålla den ser frisk och nytt.

Syre blekmedel

Med en lösning av vatten och pulver syre blekmedel är en effektiv, giftfri och miljövänlig metod för rengöring din kakel injekteringsbruk. Syrejoner i lösningen bryter ned smuts och fläckar--även envis fett och mat fläckar--vilket gör det enkelt att hålla din injekteringsbruk ren utan en massa skurning. Blanda pulvret med vatten enligt tillverkarens anvisningar för att använda pulvret syre blekmedel, och rör om tills det är upplöst. Häll över lösningen på torr injekteringsbruk, helt täcker alla kakel och injekteringsbruk, och låt det sitta i minst 30 minuter att lösa upp smutsen. Skrubba fogarna med en borste efter 30 minuter, att lägga till mer lösning som du skrubba. Om fogarna inte är så ren som du vill, låt lösningen att sitta längre, och hålla provning tills du är nöjd med resultatet.

Rengöring med ånga

Om du har klinkergolv eller andra stora områden som omfattas av kakel, kan investera i en ånga mopp du spara städning tid. Dessa moppar använda varmvatten och en rengöring pad att djupt rengöra kakel och injekteringsbruk. Regelbundet rengöring av kakel och injekteringsbruk med hjälp av ånga kan ta bort smuts och skräp och hindra den från att färgningen injekteringsbruk. En hög kvalitet ånga mopp är en investering--modeller avsedda för hemmabruk kan kosta flera tusenlappar-- men det sparar du tid och energi genom att förhindra mer intensiv rengöring.

Bakpulver

Bakpulver är också ett enkelt, effektivt och miljövänligt rengöringsmedel. Skapa en pasta med lika delar av bakpulver, salt och vatten eller vinäger och tillämpa den på injekteringsbruk. Skrubba fogarna med en pensel i en cirkulär rörelse, och skölj. Eftersom du måste arbeta i avsnitt med den här metoden för att hålla bakpulver torkar på kakel, fungerar denna metod bäst i små områden eller till spot rena fläckar från injekteringsbruk.

Blekmedel

Om du har vita injekteringsbruk i ditt hem, är blekmedel ett enkelt och effektivt rengöringsmedel. Att upptäcka rena små områden, använda en blekmedel penna. I större områden, göra en lösning av halva blekmedel, hälften vatten och spraya på injekteringsbruk. Spraya injekteringsbruk med lösningen, att få fogarna helt våt, och ge blekmedel sitta i några minuter för att sedan stiga bort. Använd inte blekmedel på färgad injekteringsbruk, eftersom det kommer att ändra färgen på injekteringsbruk.

Regelbundet underhåll

De bästa-- och enklaste--sättet att undvika att behöva Djuprengör din injekteringsbruk är att utföra regelbunden rengöring och underhåll. Torka upp spill omedelbart och adress fläckar innan de blivit ger fogarna. I badrummet, inte Tillåt injekteringsbruk bo våt. antingen torr dusch väggarna med en handduk, eller använda en fläkt för att ta bort fukt från rummet och förhindra tillväxt av mögel. Tillämpa en kommersiell tätningsmedel på injekteringsbruk kan också hjälpa hindra smuts och fläckar, och skydda injekteringsbruk från skador.