Enkla sätt att organisera ditt hus

Att upprätthålla ett organiserat hus går en lång väg mot att skapa en fredlig, låg stress hem för dig och din familj. Med en plats för allt, behöver morgon streck ut genom dörren inte åtföljas av panik söker efter nycklar och läxor. Viktiga papper kommer lätt till hands. Måltider är lätt att förbereda, räkningar få betalt i tid, avtalade tider är inte missas. Kan inte du känna spänningen smältning av dina axlar redan?

De-röran

Röran är sannolikt att vara din främsta inledande hinder i att organisera ditt hem. De flesta av oss har bara för mycket grejer. Det tar verklig ansträngning för att förhindra extra material ansamlas i ditt hus. Kasta saker du inte längre vill är hälsosamt och enkelt att göra. Använd klassisk tre Box metod (eller en av dess många variationer) att rensa ditt hus av saker som är trasiga, slitna, omodern, ful, bära för mycket emotionella bagage, inte är användbart eller inte ger dig någon glädje.

Den tre rutan kräver tre stora lådor märkta "Sätta bort," "Ge bort", och "Throw Away." Om du linje rutorna med soppåsar, kan du dra ut en väska när det är fullt och börja en annan.

Avsätta en tid. De-rörigt verkligen behöver inte ske i en gigantisk maraton, och faktiskt det skulle säkerställa misslyckande av projektet. Femton minuter till en timme i taget kommer att möjliggöra framsteg utan att vara överväldigande.

Välj ett rum och rada upp dina lådor vid dörren. Arbeta dig runt i rummet. Plocka upp alla objekt som inte är där de hör hemma. Om de hör hemma i detta rum, lägg dem bort. Om de hör hemma i ett annat rum, lägg dem i lämplig ruta. Plocka upp något du inte vill--om det är i god form, det går i rutan ge bort. Om det inte är skräp det. När ett fält är full, dra ut påsen och ta den till papperskorgen, lägga den i bilen för att skänka, eller ställ den åt sidan för artikelinförsel, beroende naturligtvis på vilka fält är full.

Gör inte en stor röra av tömma alla lådor och garderober på golvet. Arbeta ett litet område i taget, så när du vill eller måste sluta, du behöver inte en katastrof. De-röran din hela huset på detta sätt, som du har tid och energi. Detta projekt ensam kommer att producera ett mer organiserat hem.

Skapa ordning

Sitta ner med en kopp av din favoritdryck och lista de saker som driver dig galen i ditt hus. Några kritiska objekt fungerar inte rätt. Det finns ingen plats att ställa saker av dörren. Du har inte tillräckligt soptunnor. Man kan aldrig veta om diskmaskinen har körts. Ingen hänger upp sina handdukar. Bara låta det alla ut till sidan.

Analysera de crazy-göra sakerna en efter en. Brainstorm tills du kommit fram till en fungerande lösning. Det kan innebära ett köp (såsom ett ytterligare papperskorgen kan eller några päls krokar). Men förutsätt inte att köpa något automatiskt kommer att lösa problemet. Du kan behöva försiktigt omskola barn eller make/maka om handdukar, göra en liten "ren/smutsiga" Registrera för diskmaskinen, få ut limpistolen och fixa trasiga widget. Många gånger bara tänka igenom oroshärd låter lösningar stiga till ytan av ditt sinne. Om du behöver ytterligare inspiration, se resurserna nedan för en mängd ytterligare organisera råd om hur du upprättar rutiner, att hålla en familj kalender, arkivering, rengöring och mycket mer.