Enkla sätt att installera takplattor

Installera takplattor i ditt hem är ett bra sätt att lysa upp ett rum och ge ett nytt utseende utan att spendera en massa pengar. Takplattor som du väljer för ditt hem bör passa in inredning besluten att du redan har gjort i rummet eller att du planerar att göra för redesign av ditt hem.

Välj ditt kakel

Det första som du måste göra är att välja dina takplattor. Takplattor är vanligen tillverkade av fiberboard och kan göras i en mängd olika utföranden och ser ut. Några plattor är texturerat och andra har raka kanter så sömmen är praktiskt taget osynlig. Det finns också några underbara tryckte-tin takplattor som ger en nostalgisk titta på ett rum. Tryckte plåtburk vara dyra, men faux tenn kakel som ger dig utseendet utan bekostnad. Takplattor finns att köpa i din lokala hem förbättring butik eller måla butik.Du kan välja olika storlekar för dina takplattor också. Standardstorleken för takplattor är 12 x 12 inches, men de kan göras i 24 x 12-tums storlek också som passar dina behov. Akustiska plattor görs också av fiberboard, men de tillverkas med ett dubbelt lager av material så att ljudet kan absorberas av så mycket som 70 procent.

Installera kakel

Använd ett lim för att installera ditt kakel om det är en slät yta på taket. Limmet fungerar bäst på tak som kontinuerligt ger en solid slät yta applicera limmet. Någon typ av polyuretan premium konstruktion lim kan användas på takplattor. Om du har ett tak som är ojämnt eller om det är knäckt gips, bör du installera trä PÄLSGARNERING strips som takplattor kan spikas till så att det finns en även installation av brickor.För att installera PÄLSGARNERING strips, måste du leta upp taket reglarna. Detta kan göras med en regeldetektor. PÄLSGARNERING strips ska kopplas över reglarna i rät vinkel. Den andra PÄLSGARNERING band installerat bör placeras så att dess centrum är på samma avstånd från väggen som bredden på din gränsen kakel. Varje efterföljande band bör vara 12 inches från en bredvid den.

Mäta i förväg

Mäta ditt tak område i förväg så att du kan klippa din gränsen plattor på lämpligt sätt för att passa i taket. Naturligtvis måste du skära en mindre storlek på kanterna i rummet, och det är bäst att ha dessa klipp i förväg för att underlätta installationen.

Mät längden på rummet i fötterna. Om det finns ett mått mindre än hela fötter, måste du skära en gränsen bricka som passar det extra inches. För att bestämma gränsen kakel, ta inches och lägga till 12, dividera den siffran med 2 och detta ger dig storleken på gränsen kakel på vardera sidan av rummet. Detta kan göras för bredden på rummet också.

Placera kantlinjen brickor

Sätta gränsen brickor upp på taket första och sedan passa in hela plattor efter. En gräns bör sättas mot kanten av taket och väggen. Välj stil av gränsen pjäs som samordnar bra med ditt kakel. Exempelvis kan en tryckt-tenn taket kakel eller faux tenn kakel ser bäst med en trä gränsen. En vit kant bit kommer smälter sömlöst med enkel vitt kakel.