Enkla sätt att bandet & lera gips

Efter styckning till storlek och hänga drywall sektioner till både tak och golv, gips sömmar är tejpade och yttre hörnen täckta med hörnet beading. Även om konventionella papperstejp används, glasfiber sticky-sidig mesh band gör jobbet enklare och kräver ingen förening före montering bandet. Drywall förening, om tillgängliga i form av pulver att blanda själv, finns även förblandad så att rätt tjocklek inte är en fråga.

Tillämpa Mesh tejp och profilering

Dra en del av mesh band från sin rulle och skär den till önskad längd med en mattkniv eller sax. Gälla alla drywall sömmar med den klibbiga sidan mot väggen och gips sömmen längs mitten av bandet mesh tejp. Kör dina händer längs de installerade delarna av mesh band att se till att det är ordentligt fast på gips ytan.

Tillämpa hörnet Beading

Skär alla sektioner av hörnet beading till önskad längd, placera dem mot de yttre hörnen av rummet, och hammare 1 5/8-tums gips naglar genom sidorna av beading in i väggen.

Tillämpa Drywall förening

Häll några färdigblandade drywall förening i en gipsvägg bricka. Om föreningen är för tjock, vitlinglyra lite vatten i facket och blanda det med en förening med en 6-tums gips kniv. Scoop vissa förening på ena sidan av 6-tums gips kniven. Applicera ett tunt lager av förening över alla mesh band med kniven, ludd ut föreningen, eller smetar sammansatt förbi kanten på mesh tejpen på väggen, minskar dess tjocklek när du går. Detta hjälper ögat inte upptäcka att de tejpade områdena sticker ut lite från övergripande gips ytan. Tillämpa förening till hörnet beading, liksom alla skruv och spik huvuden. Vänta minst 24 timmar för en förening att torka helt.

Sand områdena förvärras

Slipa alla torra förening först med medium och sedan fina sandpapper för att ta bort alla knölar eller åsar. Se till att föreningen är smidigt både för ögat och touch. Om någon tejp, spik huvuden eller hörnet beading kan fortfarande ses, ett andra lager av förening och vänta på att torka och slipa det igen.