Enkla grön mattrengöring Tips

Enkla grön mattrengöring Tips

Använda miljövänliga produkter för att rengöra din matta kan göra stor skillnad i din livskvalitet. University of Connecticut rapporterar att effekterna av kortsiktiga exponering för kemiska rengöringsprodukter kan inkludera hosta, kräkningar och diarré. Den tillägga att människor utsätts för dem på regelbunden basis kan utveckla lung- och hjärnskador, njure eller leversjukdom och cancer. Undvika dessa risker genom att göra dina egna gröna mattan städare från vanliga hushållsprodukter.

Mattrengöring med vinäger

Vinäger Institutet föreslår att om du behöver ta bort en icke-fet fläck, blanda 1 tsk vit vinäger och 1 tsk flytande rengöringsmedel i 16 oz. ljummet vatten. Använd en ren handduk eller mjuk borste borste för att tillämpa det, gnugga smutsad området försiktigt för att lossa smuts.

Doppa en andra ren handduk i vatten och blot fläcken. Du kan behöva upprepa processen för att ta bort fläcken helt. När det har gått, torka din matta med en hårtork eller fläkt.

Keene State College rekommenderar gnugga en blandning av lika delar ättika och vatten i en matta fläcken och sköljning. De finner att det kan vara effektivt på en mängd olika fläckar, inklusive rost, kaffe, vin, sällskapsdjur fläckar, ketchup och gräs.

Tvättmedel för mögel

Om din matta är möglat, blanda 1/2 tsk av blekmedel-gratis tvättmedel i 16 oz. ljummet vatten. Borsta mögliga området och svamp det med renare. Denna behandling rekommenderas inte för stora områden av mögel.

Kombinationsbehandling för sällskapsdjur fläckar

Ta bort pet fläckar från din matta är en två-stegs behandling, enligt den naturliga Handyman. Det första blot upp så mycket av fläcken som du kan, och svamp området med blekmedel-gratis tvättmedel och vatten blanda flera gånger, blotting mellan program.

Gälla förhållandet 1:1 av vinäger och ljummet vattenlösning. Blot, skölj med rent vatten och låt den torka. Om fläcken är fortfarande synliga, återanvända rengöringslösning och utplåna den. Återanvända vinäger blandningen, så att den kan stå i 15 minuter. Blot, skölj med rent vatten och torka.

Club Soda

Slutligen, både Alabama Cooperative Extension systemet och sydväst College of Naturopathic Medicine säga vanliga club soda fungerar bra för städning smutsiga mattor. SCNM, varnar dock för att det bara fungerar om du rengöra fläcken omedelbart genom att skrapa bort de fasta ämnen och använda soda generöst. Den kolsyrade läsk lyfter fläcken, medan dess salthalt håller fläcken från inställningen.