Enkelt sätt för en Person att ta bort en Solar Cover utan en rulle

Medan mest sol täcker tillverkare rekommenderar att ta bort locket, om du inte har en rulle och hjälp av minst en annan person, det är inte alltid möjligt. Med någon metod som du använder är målet att vika omslaget kompakt i slutet av poolen. Att hålla locket kompakt lagrar den undan tills du är redo att använda den igen. Ta bort det själv är svårare, men vissa tekniker kan göra uppgiften lättare.

Allmän rekommendation

Den allmänna rekommendationen för att ta bort en solar poolskydd utan en rulle är att använda tekniken som fan-faldig. Denna teknik som en av de bästa sätten att kompakta poolskydd för lagring i slutet av poolen. Solar täcka är vikta dragspel style tills det är staplade i slutet av poolen. Denna hopfällbara teknik är möjligt med en person, men enklaste med två personer gör vikningen.

I poolen

Om endast en person kan ta bort poolskyddet, kan stående i poolen du greppa mitt i solar locket, vilket gör det lättare att kontrollera att ta bort locket. Vik över en slutet av poolskyddet innan det blir i poolen. Ange vattnet på slutet där du bort locket något. Vik täcka över tills du når slutet.

Ur poolen

Om du inte kan komma åt insidan av poolen eftersom det är smutsigt eller av andra skäl, arbete vid sidan av omslaget, start från ena änden. Greppa solar omslaget och börja dra det mot den motsatta änden. Beroende på storlek och tjocklek på omslaget, kan du behöva dra den rakt i stället för att vika det. Om omslaget blir klungade på ena sidan och svåra att flytta, byta till motsatt sida och lyft över poolen tills det är lika med den kompakta sidan.

Andra överväganden och varningar

Att hålla solar locket på poolen när det inte används fällor i värmen och förhindrar vatten avdunstning. Placera solar omslaget på poolen tidigt på våren för en tidigare badsäsong och i höst att förlänga säsongen simning. Lagra det solar omslaget under vintern håller det skyddade från skador av kylan och snön. Ta bort solar locket när du använder kemikalier i poolvattnet skyddar omslaget från försvagningen av exponering för kemikalier.