Enkel anläggning cellstruktur

Enkel anläggning cellstruktur

Växtceller är utomordentligt komplicerade, både vad gäller deras struktur och deras biokemi. Det är lättare att förstå dem, men om du hålla det enkelt genom att fokusera på de grundläggande typerna av komponenter hittar du i en cell.

Utanför cellen

En anläggning cell har en cellmembranet eller plasmamembran, bestående av fet molekyler som kallas fosfolipider. Membranet fungerar som en barriär att reglera trafiken till och från cellen. Utanför membranet ligger cellväggen, en tuff, fibrösa struktur som motverkar osmotiska trycket samtidigt som vissa styvhet och styrka.

Inne i cellen

I cellen finns en mängd olika strukturer som kallas organeller, som alla har olika funktioner. Flera av dem är särskilt viktigt att komma ihåg. Mitokondrierna fungerar som motor för cellen genom att utvinna energi från mat. Ribosomerna syntetisera proteiner av följande riktningar kodade i RNA. Kloroplaster är där fotosyntesen sker. Slutligen är det endoplasmatiska retiklet en webbplats för proteinsyntesen och ändring som också syntetiserar lipider och hjälper till att kalcium förordning.

Den mest avgörande strukturen

Den viktigaste strukturen inom en anläggning cell är utan tvekan kärnan, där anläggningens DNA lagras. DNA kodar sekvensen av aminosyror i proteiner i cellen behöver för att fungera och när cellen delar sig, dess DNA kommer att replikeras och vidare till nästa generation.