En unken lukt i torktumlaren

Doften av nybakade ren och torkade kläder är ofta en behaglig doft. Om du märker en unken lukt efter torkning din tvätt, rewash dem och torka igen. Kanske satt de länge i din tvättmaskin. Om unken lukt kvarstår, kan lukten tyda på ett större problem. Med några utredning och rengöring, du kanske bli av unken lukt, förhoppningsvis undvika att behöva kalla på yrkesfolket.

Möjliga orsaker

Om du har en unken lukt i torktumlaren, är det mest troligt på grund av mögel. Den varma och fuktiga miljön i en torktumlare bidrar till mögel. Om du torkar för många kläder på en gång, kanske de inte får ända torr. Sedan, om du lämnar dem där inne för länge, kan mögel börja växa. Även om torktumlaren inte är ventilerad ordentligt, kan mögel växa. Hårt vatten kan lukta unket på grund av dess svavel innehåll. Denna lukt kan också märkas i din tvättmaskin. Har ditt vatten testas och en AVHÄRDARE installerat, om så önskas.

Kolla ventilerna

Koppla ur torktumlaren och dra ut. Ta vent slangen på baksidan av din torktumlare. Att skruva loss ett par skruvar eller skruvar är allt som oftast nödvändigt att ta bort den. Vakuum ut slangen området. Använda en vakuum trollstav så långt in i slangen medan du kan. Sätta slangen tillbaka tillsammans. Om du kan säkert nå området där det ventiler utomhus vid sidan av ditt hem, vakuum som alltför. Om slangen är rippade eller torktumlaren verkar inte vara avluftning ordentligt, ringa i en professionell.

Rengöring

Ren din ludd fälla. Använda vakuum staven igen för att komma in i kortplatsen där lint fällan sätts in. Dessutom rengöra trumman inne i torktumlaren med ett blekmedel och vatten lösning med ca 1/4 till 1/2 kopp blekmedel per gallon vatten. Använd en svamp eller trasa för att torka ner trumman. Torka med en ren trasa att skölja blekmedel lösning. Också, att rengöra insidan av dörren. Lämna dörren öppen för en timme eller mer för att insidan för att torka ordentligt.

Andra Tips

Använda handskar och se till att rummet är väl ventilerat när du arbetar med blekmedel. Dessutom aldrig blanda blekmedel och ammoniak; röken kan vara dödliga. Torka mindre massor av tvätt i taget. Vara säker på att de är ordentligt torra innan de lämnar dem i torktumlaren i dagar. Ta bort ludd från lint fällan efter varje användning.