En prålig blomma relaterade till Iris

Skäggig, är Sibirisk och japansk iris de mest kända medlemmarna av familjen Iridaceae. Variationen och liflighet deras blommor fick familjen och dess huvudsakliga släkte, Iris, sina namn från grekiska regnbågens gudinna. Familjen sub är en bland 80 släkten. Det är relaterat till talrika prålig släktingar, inklusive kallas iris, även om de inte är medlemmar i detta släkte.

Familjen drag

Iridaceae familj egenskaper inkluderar länge, lancelike blad och köttiga självorganiserande rötter eller lökar. Många funktionen blommar med en tvådelad flagga struktur, däribland medlemmar av Iris släkte, liksom prålig kusiner som aposteln växt, blackberry lily, läderlappar iris och änkan iris. Flagga blommor innehåller tre "standarder" som inre upprätt eller välvda kronblad och tre "falls," som är yttre kronblad som hänga graciöst från botten av blossom.

Apostel växt

Apostel växt, det gemensamma namnet Neomarica caerulea, kommer från tron att anläggningen inte blomma förrän den har 12 blad, som sammanfaller med antalet Jesus Kristi anhängare, som kallades apostlarna. San Marcos odlare webbplats konstaterar att det allmänt odlas i subtropiska och tropiska Amerika, inklusive södra Kalifornien. Dess blomma består av blå gentiana sjunkande och tiger-randiga standarder. En av aposteln anläggningens unika egenskaper är att enskilda blommor kommer att öppna för en dag och sedan stänga för en vila och reblossom några dagar senare. Den föredrar del skugga och sprider sig, delvis av själv dess frön.

BlackBerry Lily

Även kallad leopard lily, på grund av dess fläckig, djupt orange blommor, har Belamcanda chinensis en blackberry-liknande utsäde kluster. I stället för flagg-formade blommor bildar sina sex kronblad en lilylike stjärna. BlackBerry lily växer lätt så länge som det är i väldränerad jord och soligt läge. Hemma i Asien, den gör bra i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 5 till 10, efter Missouri botaniskaträdgården och blommor tidigt till mitten av sommaren.

Vesper Iris

Vesper iris (Pardanthopsis dichotoma) är en annan full-sön blomma som växer i tempererade till subtropiska områden. Det gör väl i USDA zoner 6 till 10. Dess vita till violett brokiga blommor som påminner om iris men har tre lager av bladformade kronblad som blir allt större från topp till botten. Den fina trädgårdsskötsel webbplatsen konstaterar att läderlappar iris blommar sent på eftermiddagen, runt den tiden som ett kloster kanske att hålla aftonbönen sessionen kallas aftonsången. Det är uppskattad för blommande sent på säsongen, från mitten av sommaren till hösten.

Änka Iris

Medan växtsäsongen kan avsluta med läderlappar iris, börjar det med änkan iris (Hermodactylus tuberosus), som blommar från sen vinter till tidig vår. I Storbritannien säger "The Telegraph" tidningen anläggningen producerar "blommor och doft under de dystra och trist veckorna innan våren kommer verkligen." En gång känd som Iris tuberosa, har den en distinkt irislike blomma som blommar redan i februari. Grön-guld kronblad stiga från mitten av blomman, omgiven av en djupt lila höst. Född i Medelhavet, den växer i USDA zon 7-9, och trivs i dålig jord.