En jämförelse av Köksartiklar typer

En jämförelse av Köksartiklar typer

Överväga hur mycket vård Köksartiklar kräver när du handlar för den typ som är rätt för dig. Några köksredskap inte kan rengöras i diskmaskin. Andra typer har matlagning ytor som behöver skyddas från hög värme och skrubbsår. Köksredskap kan vara dyra också, så anser hur hållbart det är före sjunker ner en massa pengar i den.

Rostfritt stål

Rostfritt stål köksredskap är tålig, men du kan inte enas om att det verkligen rostfritt eftersom det är svårt att upprätthålla här Kksartiklar blanka yta. Jämn värmefördelning förstärks ofta av omslutande stål runt en aluminium kärna längst ned i en rostfri kastrull eller stekpanna. Aluminium leder värme bra och hjälper till att förhindra ojämn oroshärdar i en stekpanna som kan orsaka mat för att bränna. Rostfritt stål Köksartiklar kan rengöras i diskmaskin.

Nonstick

Den beläggning som hjälper till att förhindra maten från att fastna på nonstick köksredskap är lätt att rengöra, men det avklinga. Därför, du bör inte spendera mycket för här Kksartiklar eftersom det inte kan vara länge, speciellt om den har använt varje dag. Synpunkter har framförts om livsmedelssäkerhet på grund av de kemikalier som används för att bestryka den köksredskap inredning. Enligt webbplatsen Good Housekeeping kan nonstick beläggning bryta upp och avger rök om kokkärlet värms över 500 grader. Genom mycket uppmärksamma på hur varm en stekpanna blir och inte använda metall redskap att repa beläggningen kan du bevara nonstick yta.

Hårdanodiserad

Hårdanodiserad aluminium Köksartiklar går genom en kemisk process som gör ytan hårdare och mörkare än vanlig aluminium. Den hårdare ytan är stick-resistenta när matolja tillämpas på det och när det inte utsätts för hög värme. Hårdanodiserad köksredskap är lätt och leder värme bra, men det behöver du normalt tvättas och torkas för hand.

Gjutjärn

Gjutjärn köksredskap är tung och hållbara, och det håller värme för att hålla maten varm längre. Du kan också skapa en naturlig nonstick yta på kokkärlet om det hålls rutinerade. Anvisningar om hur man säsong gjutjärn varierar, men det innebär att tillämpa ister till ytan, värme pannan, ta bort överflödig späcket och återuppvärmning pannan. Vissa företag säljer före rutinerade gjutjärn köksredskap, men rutinerade ytan kan behöva återställas under tung användning. Gjutjärn kan inte rengöras i diskmaskin på grund av den extra omsorg som krävs för att hålla nonstick matlagning.