En gång grott, hur lång tid förrän sockerärtor blomma?

En gång grott, hur lång tid förrän sockerärtor blomma?

Det finns många sorter och färger av den härdiga årliga Lathyrus odoratus, allmänt känd som den söta ärta, och olika metoder för växande dem. Men när grott, ta sockerärtor generellt tre månader att blomma från en fjäder sådd inomhus och sex till sju månader från en höst sådd. Alternativt, sås utomhus när jorden har värmts upp, de kan gå från grobarhet blomning i sex veckor.

Vård av plantor

Bör inte vara BORTKLEMAD sockerärtor. De är härdiga växter och kan överleva lätt Frost. Om sås på hösten, de kommer att utveckla starka rotsystem och kan planteras så snart marken är genomförbart för blomning i maj. När sått utanför, kontrollera att du har skydd mot möss, som älskar att gräva upp frön. Plats holly lämnar i jorden och lägga ner snigelgift att stoppa snäckor och sniglar som suger upp de nya skott.

Plantera

Sockerärtor växa i någon jord så länge det grävs innan plantering. De behöver sol, luft och något att klättra upp. En wigwam av bambu i en säng är attraktiv eller en ram täckt av nät. När uppmuntras på väg, deras klängen kommer att klamra sig fast vid vad du anger. Första fröet stammen är bäst plockade från att låta sidan härstammar bush ut och växa tjockare.

Vård av söt ärtväxter

Sockerärtor måste hållas fuktig på alla stadier av utveckling. De trivs i solljus, frisk luft och bra dränering. Vatten regelbundet på kvällen eller morgonen så att inte bränna växterna i värmen i dagen. Lägg till några flytande foder en gång i veckan när blomningen börjar. Om bladlöss, slang dem utanför som du vatten.

Plocka blommorna

Ju mer du plocka sockerärtor, ju mer de kommer att blomma. Stoppa dem producera utsäde och de kommer att fortsätta att blomma ända fram till oktober. Skörda dem på morgonen när översta blom är fortfarande i sin linda och de att pågå längre som snittblommor. Kasta dem rakt in i vatten och vänta på komplimangerna som gästerna beundra juvelliknande färger och underbara doft.