En elektrisk värmare torka ut luften?

Enligt tjänsten magi, den elektriska värme som produceras av bottenplatta värmare kommer inte att torka ut ett rum som värmare som blåser luften in i ett rum via värmare ventiler. Elektriska baseboard värme utstrålar likt en ugn som använder vatten radiatorer till värme. Även om värmaren själv inte torkar ut ett rum, finns det sätt att öka luftfuktigheten i ditt hem under vintern.

Varför luft torka ut?

Vintern har vanligtvis lägre luftfuktighet till att börja med eftersom det finns mindre fukt avdunstar från marken på grund av solen strålar ut värme. Detta innebär att luften dras in i ditt hem har mindre fukt i den. När detta blandar med torra värmen produceras av en ugn, torkar luften från utsidan ut ännu mer. Det är därför du har en märkbar minskning av fukt under vintern. Detta är ofta mest märkbara för dem som lider av torr hud under vintermånaderna.

Luftfuktare

Luftfuktare lägga till fukt i luften. Om du höjer luftfuktigheten i ditt hem med 10 procent, höja du ungefär temperaturen med 1 grad Fahrenheit. Detta kanske låter litet, men under vintersäsongen, denna förändring i temperatur kan spara pengar. En luftfuktare tar vatten, filtrerar det och lägger till vattnet i luften som en fin dimma. En luftfuktare drabbar oftast ett rum men du kan installera ett hem luftfuktare som tillför fukt till varje rum om det behövs.

Krukor med vatten

Att placera krukor av vatten på hyllor kommer att bidra till att öka fukthalten genom naturlig avdunstning. Detta ger ett konstant, energieffektiva flöde av fukt i luften. Denna metod kostar mindre än en luftfuktare men kan orsaka små mässar om du har barn eller djur som kan spilla krukor. Detta är också ett bra sätt att lägga till lite aromterapi genom att lägga till några droppar av din favorit eterisk olja i vattnet. När vattnet dunstar i luften, det lägger till doften av den eteriska oljan i luften.

Akvarier

Lägga till en liten lugn hemma tillsammans med lite fukt. De flesta akvarier är uppvärmda. Extra värme i vattnet gör akvariet vattnet avdunstar relativt snabbt. När vattnet avdunstar, har ingenstans att gå än i luften i rummet akvariet är i. Detta ger du centraliserad fuktighet i ett rum som ditt sovrum eller vardagsrum.

Våta kläder

Sträng upp ett klädstreck i ditt hem och lufttorka dina kläder när du tvättar dem. När vattnet dunstar i luften, tillför det fuktighet i luften. Detta minskar också den el som används och den värme som produceras av din torktumlare. Detta är ett bra alternativ på vintern när uppvärmningskostnaderna är hög och du vill spara på din elräkning.