Elstängsel material

Elstängsel material

Den framgång du uppleva med ditt elstängsel beror i betydligt på vilken typ av material du väljer för att använda för ditt staket. Oavsett om du planerar att bygga ett elstängsel för att utesluta rådjur från din trädgård eller för att innehålla en fårskock livliga, fördjupa din förståelse av elstängsel material hjälper du väljer och använder de bästa elstängsel leveranserna för jobbet.

Fakta

Elstängsel fungera genom att skapa en öppen elektrisk krets. När ett djur vidrör ett laddat staket, färdas el genom djurets kropp, som orsakar djuret att uppleva en milt obehaglig elektrisk stöt. För att framgångsrikt driva, kräver ditt elstängsel ett aggregat, som omvandlar elektrisk ström innan du skickar det genom stängslet trådarna. Andra nödvändiga elstängsel material innehålla stängselstolpar (för att stödja wire), elektrisk tråd (att bära de elektrisk laddningen), bokför isolatorer (för att hålla trådarna från grundstötningen ute på inlägg), och jordning stavar (för att stänga den elektriska kretsen genom att locka elen tillbaka till stängslet energizer genom marken).

Funktioner

Bara för att en tråd är beräknat för betyder användning i ett elstängsel inte att det är kabeln för din elstängsel situation. Traditionella galvaniserad stål elektrisk tråd kommer i olika tjocklekar, inklusive 12,5-gauge och 14-gauge tråd, och fungerar särskilt bra för permanent boskap staket, som de runt en permanent betesmark. Poly tråd och poly band består av plast, poly-baserade strands sammanflätade med metall glödtrådar som leda elektricitet i ditt elstängsel. Färgglada poly materialet gör ditt elstängsel mer synlig, vilket fungerar bra för vilda djur såsom rådjur och tvättbjörnar, med undantag från trädgårdar.

Fördelar

Elstängsel material kostar lite jämfört med traditionella stängsel leveranser. Enligt Iowa State University kooperativa förlängning en höghållfasta elstängsel kostar cirka 70 cent per fot att installera, inklusive arbete. På samma sätt genomsnitt en tillfälligt elstängsel tillverkade av polywire normalt endast 3 cent per fot att installera. Som en allmän regel, elstängsel material väger väldigt lite och är lättare att sätta ihop än personalintensiva traditionella stängsel alternativ som vävd metalltråd och taggtråd.

Tidsram

Ständigt kan installera och ta ner en tillfällig elstängsel bli en viktig syssla. Om du använder roterande bete för din boskap eller kycklingar, överväga att använda plast step-in inlägg i stället för metall armeringsjärn tjänster för ditt elstängsel. Även om de kostar mer än metall armeringsjärn inlägg, minska plast step-in inlägg drastiskt din tillfälliga staket installationstid, eftersom de har inbyggda plast clips för isolatorer. Helt enkelt push inlägg i marken med din fot och tråd din elektrisk tråd genom inbyggda plast isolator klippen.

Överväganden

Välj ett elstängsel aggregat som är lämpligt för ditt elstängsel. Kontrollera det körsträcka betyget på aggregatet så att det har tillräckligt med kraft för att ge el till din hela stängsel. Till exempel om du har en fem mil stängsel med åtta sladdar, kommer måste du köpa ett aggregat som rymmer minimalt 40 sjömil. Å andra sidan, om du är att bygga en enkel två trådar elstängsel för att hålla tvättbjörnar ur en liten trädgård, då ett aggregat fått för bör användning med husdjur vara mer än tillräcklig för dina behov staket.