Elektriska koppartråd typer

Det finns många typer av elektriska koppartråd används i hem och företag i dag. För husägare som är ledningar egna elektriska uttag eller helt enkelt installera en stereo, är chansen du kommer att komma i kontakt med några av dem. Från yttre till inre ledningar, är många av de elektriska kablarna du använder varje dag gjorda av koppar. Dessa olika typer som alla har lite olika funktioner också.

Partvinnad

En koppar partvinnad tråd är en mycket vanlig typ av tråd. Detta används i många eluttag, installationer och armaturer. Koppar partvinnad tråd består av små, tunna trådar av tråd som är vridna tillsammans som en fläta. Denna fläta eller vridning förbättrar styrkan av tråd. Det är en kostnadseffektiv typ av koppartråd, varför det är så vanligt. För de flesta stereo installationer används också denna typ av tråd, tillsammans med tvinnad parkabel av metall ledningar.

Enda Strand Wire

En tråd som koppar, enda strand är en annan vanlig typ av hushåll koppar elektrisk tråd. Med en lång fasta del koppar, liknande till en pipe med ingen inre hål, är det helt annorlunda från partvinnad tråd. Denna typ av tråd används ofta i hemmets bas ledningssystem, d.v.s. kablarna som är uppträdda från de viktigaste kretskortet till uttag och belysning kärl. Robust och kraftig, ledningar som är avsedda att hantera AC nuvarande används i amerikanska hem.

Mantlad och blottade

De andra två kategorierna av koppartråd innebär det material som används för att skydda metalltråd. Mantlade kablar har en isolering kring tråd materialet. En mantlad tråd är ofta insvept i en flätad metall exteriör som sedan täcks i ett plaströr. Det finns flera typer av mantlade par ledningar. Några är täckta i plast, med ingen metall flätor, och andra har bara en mjuk gummi isolering. Kombinationen av yttre material gör en normal tråd en mantlad en. Blottade ledningar har ingen yttre material på dem. Detta är mindre vanligt i hem ledningar.