Ekologiska örter att köpa & växa

Ekologiska örter att köpa & växa

Ekologiska örter odlas utan bekämpningsmedel, kemikalier eller bekämpningsmedel. Dessa växter odlas med naturliga jordbruksmetoder som involverar roterande grödor varje år, kompostering och med insekter såsom lady fel att döda andra insekter som försöker äta växter. Du kan köpa ekologiska örter online eller på växten plantskolor och växa frön i din egen trädgård. Naturlig nyheter säger att ekologisk trädgårdsskötsel minskar din exponering för giftiga kemikalier.

Ekologisk lavendel

Ekologisk lavendel doftar liknande konventionellt odlad lavendel, men denna typ av lavendel odlas utan kemikalier som är nyttiga för kroppen och miljön. Lavendel odlas främst för det är aromaterapi kvaliteter, men denna ört är också en bra källa till C-vitamin och andra mineraler. Växande ekologisk lavendel hjälper bevara mineraler i marken eftersom grödorna är roterad och inte massproducerade som med konventionell odling. Du kan använda samma teknik när växande din egen ekologisk lavendel i din bakgård trädgård.

Det finns flera sorter att välja mellan med olika konsistens och utseende och små variationer i doften. Melissa Lavendel är en ekologisk lavendel som har mjukt rosa blommor i stället för lila. Denna sort har en lätt doft och växer 18 till 24 inches tall. De flesta andra sorter är lätta att djupt lila eller blå färg. Sharon Roberts arten är mörkt lila och den växer 20 till 24 inches tall. Lodden blå lavendel växer upp till 2 fot höga och har blå blommor med tätt packade blommor.

Ekologisk åkerfräken

Ekologisk åkerfräken är en annan ört du kan odlas på egen hand. Denna särskilda ört har många medicinska och kulinariska användningsområden. University of Maryland Medical Center säger att åkerfräken har använts i tusentals år för att behandla åkommor såsom sår, blödning och njure problem. Du kan också lägga till åkerfräken din favorit sallader, teer och andra rätter för sin medicin-liknande egenskaper och smak. Örten smakar liknande pepparrot, dill och andra väldoftande örter. Åkerfräken kommer i många varianter såsom Equisetum Arvense och Equisetum Hyemale och det är en utmärkt källa av kiseldioxid, järn, kalcium och andra mineraler.

Ekologisk Mint

Ekologisk mint är ört som är allmänt tillgänglig att köpa och växa. Denna ört är ofta gjorda i en te att hjälpa till med matsmältningen, halsbränna och sömn. Stark doft av myntablad kan också hjälpa rensa nästäppa. Det finns många olika sorter av mint lämpar sig för en hem trädgård som choklad Mint, Mint och alpina Mint Bush. De näringsämnen som finns i varje sort är i allmänhet samma, men smak och konsistens kan variera. Precis som med andra örter, mint innehåller höga halter av klorofyll, vitamin C och vitamin A. choklad Mint har en ljus choklad smak och spearmint har en potent stark Mint smak. Apline Mint Bush har en ljusare mint smak, men denna växt ser annorlunda ut jämfört med andra sorter. Alpine Mint Bush blommar lila och vita blommor på våren, vilket gör denna ört en av de mest attraktiva arterna i familjen.