Ekologisk svart hallon buskar

Ekologisk svart hallon buskar

Ekologisk svart hallon buskar har höjts med normer som fastställts av National Organic Program. Ekologiska jordbruksprodukter förses med en grön och vit "USDA certifierade ekologiska" etikett. Garden Center och Internet leverantörer bära ibland ekologiskt odlade produkter utan certifiering etikett. Fråga garden center eller internet leverantören om produkten är garanterat ekologiska.

Ekologiska normer

Enligt den USDA nationella ekologiska standarder ombord (NOSB), har en ekologisk svart hallon bush odlats inom ett "ekologiska produktionssystem som främjar och ökar den biologiska mångfalden, biologiska cykler och markens biologiska aktivitet." Målet för ekologisk odlare är att optimera hälsa och produktivitet beroende av gemenskapernas livets jord, växter, djur och människor. Etiketter som "naturliga" och "miljövänlig" kan tyda på några ekologiska metoder användes men garanterar inte att strikt hålla sig till ekologiska odlingsmetoder.

Raspberry typer

Svart hallon (Rubus occidentalis) är hemma i östra USA, medan svart hallon (Rubus leucodermis) är inhemsk i västra USA kommersiella sorter som säljs som svart hallon är vanligast Rubus occidentalis typ. Svart hallon buskar kallas även svart lock, scotch cap och thimbleberry. Båda typerna är lövfällande buskar med en perenn kronan och Biennalen käppar. Canes blomma och frukt i sitt andra år.

Raspberry Bush egenskaper

Ekologisk svart hallon frukt blir röd till svart som det mognar. Undersidan av bladen och stjälkarna är vita. Canes kan nå 3 till 5 fot i längd och form tjocka trassel om inte beskäras. Beskärning sker efter sommarfrukt skörd. Andra året käppar skärs tillbaka till marknivå. Första året käppar nu blivit fruktbärande käppar av följande sommar. Frukten mognar i början till mitten av sommaren, sort.

Ekologisk vård

Ekologisk vård för svart hallon buskar inkluderar användning av gödselmedel härrör från naturliga källor som fisk avfallsprodukter, ben och blodmjöl, fjädermjöl, minerade rock fosfater, djurens gödsel, bomullsfrömjöl och alfalfa måltid. Hemlagad bakgård kompost är den minst dyra val av gödselmedel. Insekt och sjukdom skada reduceras genom att hålla växter väl beskäras för att förbättra luftcirkulationen, öva integrated pest management tekniker och upprätthålla en varierande blandning av växter i närheten.