Egenskaperna hos olivolja blad

Egenskaperna hos olivolja blad

Enligt Mayo Clinic minskar olivolja risken för hjärtsjukdom på grund av dess höga innehåll av enkelomättade fettsyror. Och medan olja från Oliver är också bra för att förbättra hälsan för hud och hår, olivolja blad har betydande näringsmässiga egenskaper också. Olivgröna blad kan arbeta tillsammans med oljan till lägre kolesterol; bladen kan också stärka kroppens immunförsvar.

Antioxiderande egenskaper

Antioxidanter är näringsämnen som C-Vitamin, betakaroten och selen som hjälper till att reparera eller förhindra skador på kroppens celler. Dessa ämnen också bidra till att stärka kroppens immunförsvar och kämpa mot infektioner som en vanlig förkylning. Enligt The Olive Leaf.net, kan extrakt från blad neutralisera fria radikaler och toxiner som kan orsaka allvarliga sjukdomar i kroppen som Alzheimers sjukdom och cancer. Webbplatsen hävdar att fria radikaler neutralizationen också saktar ner åldrandet och kan öka livslängden av en person som lider av dessa villkor.

Antivirala egenskaper

Olivgröna blad har också antimikrobiell eller antivirala egenskaper, vilket betyder att de kan döda virus och bakterier i kroppen. Enligt Drugs.com, kan Olivbladsextrakt befria kroppen av bakterier som E. coli och Staphylococcus aureus, vanligen kallad staph infektioner. Den olivolja blad förmåga att avvärja infektion, tar människor ofta extraktet för influensa eller lunginflammation, eller att behandla örat och sinus infektioner. Olive Leaf webbplatsen hävdar också att Olivbladsextrakt är fördelaktigt för kvinnor, eftersom det klarnar upp vaginala infektioner och kan lindra PMS-symptom.

Blodsocker förordning egenskaper

Enligt Drugs.com har olivolja blad hypoglykemiska egenskaper, vilket betyder att tillägget kan sänka blodsockret. Olive leaf extract har testats på diabetiker kaniner; experimentet resulterade i lägre blodsockernivåer för djuren. Även diabetiker drabbas ofta lågt blodsocker, kan patienter som är pre-diabetes eller drabbas av insulinresistens också uppleva hypoglykemi och gynnas Olivbladsextrakt. Personer som arbetar med blödningsrubbningar kan också utnyttja tar Olivbladsextrakt tillskott på grund av den naturliga läkemedel förmåga att minska blodpropp genom att förhindra blodplättar från sammanläggning.

Energi öka egenskaper

Olive leaf extract är en naturlig behandling för kronisk trötthet, och kommer att öka kroppens energinivåer. Drugs.com webbplats tyder på att skaka i energi kan bero på den Olivbladsextrakt förmåga att minska hormonnivåerna som stimulerar sköldkörteln samtidigt förbättra T3 nivåer. En uppbyggnad av gifter kan vara ett resultat av kronisk trötthet, och eftersom Olivbladsextrakt kan ge kroppen möjlighet att kämpa mot föroreningar, tillskott kan öka uthållighet för fysisk aktivitet och främja mental klarhet.