Egenskaper för te blad

Egenskaper för te blad

Te är känd för sin friska doft och terapeutiska egenskaper och en enkel kopp te kan också ingjuta kroppen med extra vitaminer och mineraler tillsammans med öka immunförsvaret. Specifika egenskaper mellan olika typer av te blad varierar, men många typer som grönt te innehåller både mot cancer och anti-inflammatoriska ingredienser. Det finns hundratals olika typer av teer, men de vanligaste är vitt, grönt, oolong och svart.

Anticarcinogenic

Mayo Clinic säger att den pigallocatechin-3-Epigallocatechingallat (EGCG) antioxidanten i grönt te har anti-cancer egenskaper. Många typer av teer innehåller denna ingrediens. EGCG hjälper till att hålla cellerna friska genom att förhindra oxidativ skada. Denna specifika ingrediens också förhindrar tumörer blomstrande eftersom det stör den tumör möjlighet att erhålla en blodtillförsel från kroppen. Dessutom stör EGCG också en cancer celler förmåga att dela och sprida. Effekterna av EGCG har främst studerats med grönt te, men denna ingrediens finns i många teer. Fler studier behöver göras om styrkan och effekterna av EGCG i andra teblad.

Näringsmässiga egenskaper

Teblad innehåller antioxidanter, mineraler och fibrer. Blandningen av näringsämnen varierar dock mellan olika typer av teer. Grönt te innehåller mycket b-vitaminer, vitamin C, E och mineraler som saponin och kiseldioxid. Pektin och klorofyll finns också i gröna teblad. En av grönt te viktigaste ingredienser är dock Epigallocatechin-3-gallate. 3-Epigallocatechingallat, (EGCG) är en kraftfull antioxidant som inte finns i många livsmedel. Grönt te innehåller dessutom en aminosyra som kallas Theanin. Aminosyror är ofullständig proteiner.

Vitt te innehåller också en lång lista av näringsämnen som EGCG, kiseldioxid, kalcium och vitamin C. Andra typer av te blad innehåller liknande blandningar av näringsämnen i olika mängder.

Anti-inflammatorisk

Alla typer av te blad innehåller anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper stärka immunförsvaret och förbättra den allmänna hälsan. Dessa egenskaper hjälper kroppen att hålla sig frisk genom att minska inflammation och förhindra sjukdom. Att minska inflammationen kan hjälpa en person fungera bättre eftersom det minskar smärta orsakas av artrit och andra sjukdomar.