Effekterna av olika vatten blandningar på växter

Användningen av bekämpningsmedel på växter, särskilt frukt och grönsaker, kan vara skadliga för din hälsa och miljön. Lyckligtvis finns naturliga produkter som mjölk, acetylsalicylsyra, bakpulver och tvål, när det blandas med vatten, billigare och säkrare sätt att styra en mängd olika frågor, såsom kvalster, mögel och svamp. Alternativa blandningar har på dina växter är att kontrollera sjukdomen och insekter på ett sunt sätt för dig och din familj.

Acetylsalicylsyra

Aspirin innehåller salicylsyra, som, när det tas av människor, används för att behandla inflammation och hudproblem som akne. För växter, kan den försvara sig mot svampar, bakterier och virus. Det kan även återföra vissa sjukdomar på växter, inklusive tomater, gurkor, bönor och basilika. Om du vill använda, blanda ihop 1 1/2 aspirin tabletter, 2 msk milda flytande tvål och 2 gallon vatten. Fyll en sprayflaska med vätskan och tillämpa den på dina växter var tredje vecka.

Bakpulver

Bakpulver, natriumbikarbonat, hjälp med anläggning frågor som anthracnose, tomat mjöldagg, blad mjöldagg, ställen, mjöldagg och svampar. Det kan också användas som ett förebyggande för svampsjukdomar. Blanda 1 msk bakpulver, 2 ½ msk olja, ½ tsk ren Kastilien tvål och 1 gallon vatten i en behållare. Spraya blandningen en gång i veckan på de övre och nedre delarna av din anläggning och omge smutsar. Vid behandling av sjuka växter, spola dem med vatten innan du använder spray för bästa resultat.

Mjölk

Mjölk innehåller naturliga enzymer och enkla sockerarter, vilket gör det en utmärkt lösning för behandling av mjöldagg. Spray ändrar pH-värdet i växtens blad, vilket gör dem mindre mottagliga för sjukdomen. Det fungerar på en mängd olika växter, inklusive astrar, squash, zinnia bladverk och sallad. Det kan också användas som förebyggande en gång per vecka för mögel. I en sprayflaska, blanda 1 oz. mjölk och 9 oz. vatten. gälla växten spray på morgonen eller kvällen var tre till fyra dagar.

Tvål

En oljeblandning arbetar för att kväva mjuk arbetsföra insekter som kvalster, bladlöss och mealybugs. Blanda 1 msk rapsolja, några droppar av elfenben tvål och 1 qt. vatten i en sprayflaska. Spraya den hela växten, och se till att få på undersidan av bladen. För mer envis insekter, blanda 2 msk Tabasco eller cayennepeppar, några droppar av elfenben tvål och 1 qt. vatten och låt det sitta över natten innan sprutning.