Dvärg sorter av Persimmon

Dvärg sorter av Persimmon

Persimoner blommande fruktträd från släktet Diospyros och familjen Ebenaceae. Diospyros är ett grekiskt ord menande "frukt av gudarna." Persimoner är födda i Asien, Europa och Nordamerika. Dessa eviga träd växa till höjder av 25 fot, med dvärg sorter mognar på 6 till 12 fot, och semidwarf sorter toppning ut på 12 till 15 fot. Frukterna varierar i färg från gult till rött och kommer i en mängd former och storlekar.

Gosho

Gosho är en nonastringent---vilket betyder att det är en frukt som saknar strävhet och är redo för konsumtion---stora persimmon som mognar i oktober och har en rund till oval form. Röd-orange huden har en glänsande glans, och inre kött söt smak. Gosho är en japansk persimon som bildar på ett semidwarf träd benägna att utgjuta sin frukt tidigt. Trädet är vanliga bärare av persimon frukter; grödorna är dock gles och ljus. Gosho har en av de djupaste färgerna av skinn på en persimon, enligt universitetet Guam.

Ichikikei Jiro

Ichikikei Jiro är en härdig, semidwarf orientaliska persimon. Denna torka, sjukdom- och värme-tolerant träd växer till höjder av 6 till 8 fot lång och skördar frukt ungefär en vecka senare än de flesta andra Mellansäsong sorter. Nonastringent frukten har en söt smak och mognar från September till oktober. Ichikikei Jiro persimon orange ljus hud har ett blankt utseende. Ichikikei Jiro är kärnfria olika persimon med stora frukter som bildas i riklig kluster.

Mawaka Jiro

Mawaka Jiro är en dvärg typ av tidigt mognande nonastringent orientaliska persimon. Detta härdiga dvärg träd har immunitet mot många sjukdomar och är resistent mot sena froster. Mawaka Jiro når höjder av 6 till 12 fot, med en låg till medelhög salt tolerans. Denna knopp sport av Jiro har en låg till måttlig produktion av frukter från mitten av oktober till mitten av November. De avlånga-formade Mawaka Jiro persimoner har en djup, rik, orange hud med en glänsande utseende. Mawaka Jiro har ett sött kött.

Izu

Izu är en tidigt mognande orientaliska persimmon tree som utvecklar bara honblommor. Stående på 12 till 15 fot i höjd med en spridning av 8 till 12, är Izu ett semidwarf träd. Detta tidigt mogna fruktträd skördar i slutet av September till mitten av oktober och är den tidigaste mogna persimmon, enligt University of Florida. Izu är en produktiv producent av medelstora, tillplattade nonastringent frukter. Bränd-orange huden på Izu har en glänsande ton, och de inre mjuka köttet har en söt smak.