Dvärg krukväxt persikoträd

Det finns flera skäl till varför någon kanske vill växa en persiko träd i en behållare. Vissa områden kan inte upprätthålla persikoträd på grund av klimatförhållanden. Gården utrymme tillåter inte för en full storlek träd. I vissa fall är trädet rent dekorativa och avsedda att piffa upp en uteplats eller däck. Oavsett anledning, kräver krukväxter dvärg persika träd särskild omsorg. Vissa sorter anpassas bättre till växande i behållare än andra. Viktiga är att persikoträd måste övervintrar i temperaturer mellan 20 och 40 grader Fahrenheit.

Reliance

Reliance olika persiko träd säljs både som en dvärg och en standard storlek träd. Vara säker på att få dvärgen för användning i en gryta. Det kräver full sol och bördiga, väldränerad jord. De nätta rosa blommorna producerar börjar blommar tidigt på våren. De första persikorna kan skördas i början av augusti. När den odlas i jord, trädet är beräknat för zoner 4 till 8 men i kruka här geografi är expanderad.

Madison

Sorten Madison varierar från 15 till 30 fot i landskapet. Denna storlek på dessa persikoträd minskar vid planterad i en kruka, men hur mycket beror på storleken på potten. Den levereras med doftande blommor, i antingen rosa eller vitt, som blomma i mitten av våren. Det är toleranta mot värme och fuktighet samt frost, och föredrar webbplatser med full sol. Sorten infördes 1963. Liksom de andra sorter som nämns här, är detta en self-givande, vilket betyder att den inte behöver en pollinerare.

Honungsbinas

Dessa genetiska dvärg träd når endast 4 till 6 fot i höjd. Trots sin storlek producerar de full storlek persikor. Diminutiv storlek gör dem lätta att ta hand om och flytta. Bladen är tät och sprida men på en långsam tillväxttakt. Det framkallar prålig rosa blommor som varar ungefär tre veckor och producerar gult fruktkött, söta frukter. Persikor kan skördas i ca tre veckor ungefär fyra månader efter pollinering.

Pixzee

Pixzee sorten är verkligen en liten persiko träd. På cirka 5 fot lång är det bara om den minsta persiko träd du kan hitta. Grödan är små, uthärdar det full storlek persikor. Det producerar också bländande rosa blommor. Med tanke på begränsningarna som temperatur, behöver detta träd 500 timmar av chill varje år. Det har sitt ursprung i Kalifornien 1984.