Du skär tillbaka vinrankor i slutet av året?

Du skär tillbaka vinrankor i slutet av året?

Druvorna kan ätas färska eller används för att göra saft, vin och konserverad. Men när växtsäsongen är över, vinrankor fortfarande kräver vård. Beskärning och försiktig träning är lika viktigt som rätt kost till en hälsosam vinskörden följande år. Eftersom druvor kan växa aggressivt, är de allmänt beskäras tillbaka när de gå vilande i slutet av varje växtsäsong.

Första året vinrankor

Vinrankor som bara har planterats kräver ytterligare beskärning och skötsel. Så snart druvsorter är planterade, beskära det tillbaka tills bara två knoppar återstår. Kan dessa två knoppar att växa innan du väljer den starkaste att träna att en insats eller spaljé. Nyp tillbaka de återstående bud så druvsorter lägger all sin energi på att göra en stam från det enda bud.

Etablerade vinrankor

Det finns många olika metoder för utbildning av vinrankor, men de flesta förlitar sig på att utveckla en enda trunk för varje vinstock. Efter den första växtsäsongen, beskära den valda vinstocken tillbaka till toppen av kabeln där du kommer att utbilda druvsorter. Lämna sex till 10 skott som kommer att utgöra löparna efter säsongen.

Extrema beskärning

Unga vinrankor tenderar att utvecklas en hel del frukt om de lämnas därhän. Detta leder till mindre, mindre önskvärda frukter och saps styrkan av vinstockar. Av denna anledning druvor bör beskäras kraftigt varje år och endast ett begränsat antal druvor kluster bör tillåtas att utvecklas. Frukten kommer att vara större och bättre kvalitet än om alla frukter utvecklas. Hur mycket att beskära är starkt beroende av sorten av druvmust du växer, men generellt bör du lämna fler än 30 knoppar per etablerad planta.

Vård för försummade vinstockar

En vinstock som har varit allvarligt försummat eller vänster för att köra vilda kräver särskild omsorg att komma tillbaka i form för produktion. Försök inte att beskära denna typ av vinstockar på en gång. Välj en käpp som kommer nära basen av vinstockar och skär tillbaka till 3 eller 4 fötter under det första året. Fokus på denna sockerrör och gör det möjligt att slutföra en växtsäsong innan du tar bort som mycket gammal trä som möjligt från resten av vinstockar.