Du kan använda Sharkbite beslag på varmt vattenlinjer?

Du kan använda Sharkbite beslag på varmt vattenlinjer?

SharkBite är ett varumärke av push-till-fit VVS tillbehör som kan användas i ett brett utbud av VVS applikationer. SharkBite armaturer kan användas på bostadsfastigheter eller kommersiella byggnader, och kan användas med en mängd olika material. SharkBite rördelar kräver inga verktyg att installera och kräver endast en grundläggande nivå av kunskap av VVS-system.

Om Sharkbite

SharkBite armaturer kommer i en mängd olika former och storlekar. Några av typerna inkluderar kopplare, 90-graders böjar, ventiler och mössor. SharkBite beslag har slitstark mässing exteriörer. Montering, gummi O-ringar skapa en vattentät försegling, medan en inverterad, tandad ring inuti montering tar tag i röret och håller den på plats. Med ett särskilt redskap, kan SharkBite beslag tas bort och återanvändas om du någonsin byta ut din VVS.

Sharkbite användningsområden

SharkBite armaturer kan användas på både varmt och kallt vatten linjer. Armaturerna är tåliga nog att installeras på VVS inuti väggarna, och lika länge som koppar beslag. SharkBite kopplingar används för att ansluta långa längder av rör, medan ventilerna installeras ofta på bevattningssystem. SharkBite kan användas på koppar, CPVC och PEX rör, gör den till en av de mest mångsidiga tillbehör tillgängliga. Armaturerna kan också ansluta olika typer av VVS material tillsammans, vilket gör dem extremt användbart för reparationsarbetet.

Specialitet varmvatten beslag

Medan fått för både varmt och kallt vatten, är vissa SharkBite speciellt utformade så att arbeta på varmvattensystem. Ett exempel är SharkBite varmvatten värmare kontakten. Denna specialitet montering innehåller en flätad PVC slang med en standard varmvatten värmare gängad mutter på ena sidan, och en 1-tums klämringskoppling för SharkBite på den andra. Detta förenklar ansluta alla typer av 1-tums utbudet röret till varmvatten värmaren. Andra är utformade för varmvatten ventiler, eller varmvatten kranar.

Installera och ta bort Sharkbite beslag

När dina rör kapas till storlek, kräver installera SharkBite beslag endast användning av händerna. För att installera en SharkBite passande, centrerar det över öppnandet av ett rör och tryck ned. Röret glider in montering om 1/2 tum och sedan stopp. Plast tänder greppa röret på plats och o-ringen bildar en vattentät försegling. Ta bort en SharkBite passande, placera en specialiserad SharkBite borttagningsverktyg runt basen av montering och applicera tryck med två fingrar mot montering. En plast tätning runt basen släpper komprimering grepp, så att du kan dra ut röret utan att skada den.