Du kan använda hemgjord tvättmedel på tygblöjor?

Är förvisso mer bekvämt att använda engångsblöjor, men gör så skapar en överdriven mängd skräp och inte är miljömässigt hållbara. De som är intresserade i att sänka sina koldioxidutsläpp väljer att använda tygblöjor som de tvätta efter varje användning. Om du bor en grön livsstil, kan du också använda hemgjord tvättmedel. Hemgjord tvättmedel är säkert att använda för tygblöjor.

Prewash blöjor

Du kan tvätta tygblöjor som du andra objekt av kläder, men om du tar några extra steg kommer kan du trasa blöja mer effektiv och förlänga dess liv. Placera blöjor i maskin full med kallt vatten och låt dem suga i flera timmar, som tar bort de flesta av löst skräp så att blöjorna kommer så småningom ur tvätten helt ren.

Blöta blöjor

Blötläggning blöjorna över natten hjälper neutralisera lukter urin och avföring i tyget. Tömma tvättmaskinen, och fylla upp det igen med kallt vatten. Tillsätt 1/2 kopp bakpulver, och låt tygblöjor Blötlägg över natten, vilket kommer att hjälpa neutralisera lukten i tyget. Bakpulver är ett desinfektionsmedel samt en lukt neutralizer. Det är också helt naturligt och giftfritt.

Tvätta blöjor

När blöjorna har blötläggas över natten, kan du tömma tvättmaskinen igen och tvätta blöjor i mycket hett vatten. Använda din hemlagade tvättmedel, men titta på ditt barn nära för att se din hemgjorda rengöringsmedel är skonsam nog för hennes hud. Om det inte är, använda en skonsammare tvätt soda som är allergivänliga. Låt cykeln tar helt.

Spola blöjor

Sköljning blöjor med ett naturligt rengöringsmedel hjälper få alla tvål ur den. För att göra detta, låt tvätt cykeln tar helt, men sätter tillbaka det på en annan sköljningen. Lägg 1/2 kopp vit vinäger, som är ett naturligt sura rengöringsmedel som kommer att hjälpa skölja ur tvättmedel. Det kommer också att döda alla bakterier eller mögelsporer i kläder och kommer att neutralisera eventuella återstående lukter.