Draperi behandlingar för en båge fönster

Draperi behandlingar för en båge fönster

En båge är ett burspråk i form av en kurva. Det projekt från väggen för att bilda en alkov och kan omfatta allt från tre till sju separata fönster. Klä en båge fönster är lätt att dra bort, så länge som varje fönster i fören behandlas på liknande sätt.

Draperier

Det finns flera alternativ för gardiner eller draperier för en båge fönster. Panelerna kan hängas på en kontinuerlig böjda spö efter välvda bågen eller de kan hängas av vidjor som löper tvärs över bågen i en rak linje, inramning alkov. Om fönstret båge är liten, bör enda paneler på vardera änden räcka.

Stor rosett

Om fönstret båge är stor, eller om det är väggen rymden mellan Fönstren i fören, kan draperi paneler hängas mellan varje fönster och på någon sida. För att ytterligare förena Fönstren, hänga aktre språnget, eller insidan-montera fönster nyanser på varje fönster. För en rena linjer titt, prova roman eller rulle nyanser. För en romantisk look, använda ballong nyanser.

Översta behandling

Ett annat alternativ för att klä en båge fönster är en topp behandling, som valance, taklisten och swag. Bästa behandlingen kan kurvan runt bågen, eller förlänga rakt över alkov för ett mer modernt utseende. Översta behandlingar kan användas med eller utan draperier. Nyanser eller persienner kan läggas till ger avskildhet.

Djup båge

Vid en djup båge fönster, lägga till en plats vid fönstret under den förankrar området, skriver Caroline Clifton-Mogg, författare till '' gardiner: en Design källa bok.'' Kuddarna ska göras från samma tyg som fönster behandling att knyta hela området tillsammans. Stora kuddar gör den alkov även mer inbjudande. Alternativt installera de låga svängda bokhyllor linje av fören under fönstret.

Bistro Look

Cafe gardiner hängande vid halvvägs av fönstret båge ger avskildhet utan att blockera vyn eller dagsljus. Detta skulle förmedlar en bistro look, och vara särskilt inbjudande i ett kök eller matsal. Ett annat alternativ skulle vara att installera plantage jalusier längst ner hälften av fönstret för ett värdshus utseende.