Dränering idéer för stuprör

Dränering idéer för stuprör

Att ge ordentlig dränering för ditt hem stuprör är det bästa försvaret mot en blöt källare. Stuprör direkt vattnet från takets gutter system i vald riktning. Se till att vatten blir borta från stiftelsen är den främsta prioriteringen. Det finns flera alternativ för hur man handskas med vattnet från stupröret.

Stuprör Extensions

Den mest grundläggande metoden att hantera stuprör vatten är med stuprör extenders. Dessa är plaströr eller vinklade konkreta kuddar som direkt vatten längre från hemmet. Det minsta avståndet som ett downspout bör avsluta är fyra fötter från grunden. Detta beror på hel graderingen runt huset. Vattnet måste avsluta i ett läge där betyget är sluttande borta från byggnaden.

Staden avloppssystemet

På äldre hus avslutar takets stuprör systemet under huset och in i huvuddräneringsventilen för huset. Detta rör sig vattnet in i stadens avloppssystemet. När systemet fungerar ordentligt, är det effektivt eftersom fukten är 100 procent tas bort från din egendom. En fråga uppstår när huvuddräneringsventilen under källaren blir igensatt av skräp. Detta kan leda till översvämningar i källaren med regnvatten. Vissa kommuner har sedan förbjudit denna praxis, så rådfråga din lokala byggnad myndighet innan du går i denna riktning.

Franska avlopp

En fransk avlopp är ett grus fyllt hål som stuprör matas in med underjordiska fyra-tums ABS rörsystem. Gruset fylls med vatten och ger adekvat område för vattnet att läcka ut i marken. En korrekt byggd franska avlopp är minst 15 fot från huset och är stora nog att hantera volymen vatten ditt tak genererar. Storleken på det franska avloppet beror på din dränering kvaliteter av din jord, storleken på ditt tak och ungefärlig mängd vatten under den värsta årliga nederbörden. I områden där ser minusgrader, skall det franska avloppet vara konstruerade att tåla krafterna av frost.

Swale

En swale är mycket klassificering detalj som rör sig vattnet in i en låg plats minst 10 fot från hemmet och sedan från din egendom. De används vanligtvis där naturliga lutningen på marken är mot byggnaden. Swales görs med hjälp av en grävmaskin för att ändra betyget runt din fastighet. Ett dilemma är där att flytta vatten till. De flesta lokala byggnad myndigheterna kräva att du kan hantera din fastighetens vatten på ett sätt som inte påverkar du grannar mark.