Dränering i en gård

Dränering i en gård

Utan bra dränering i en gård, kan avrinningsvatten skada grunden för huset eller skada väggarna i källaren. Om vattnet blir i väggarna, kan det leda till mögel. Om vattnet gör sin väg genom väggen, kan det skada inuti apparater och varp golvbrädorna. Den största bidragsgivaren till fattiga gården dränering är felaktig klassificering av mark. Ditt bästa försvar är ett bra gutter system.

Inverkan

Bra gården dränering resulterar i en hälsosam gård där gräs och andra växter kan frodas. Dålig dränering resulterar i blöt områden att drunkna gräs och växter av syrebrist. Om området ligger nära grunden, kan det leda till stiftelsen problem och vatten läcker in i källaren, om det finns någon. Om vattnet gör det genom väggen, kan det orsaka alla möjliga problem inne i huset. Hemmets struktur kan också äventyras på grund av vattenskador.

Klassificering

Landet runt grunden bör graderas ner från huset. Re gradering mark görs genom flytta smuts runt så att marken sluttar ner från grunden. Vattnet följer gravitation, så det kommer att rinna från huset. Graderingen har inte vara självklart för ögat. Bara det minsta ner vinkel gör att vattnet att rinna ner. En lång nivå kan du kontrollera om det finns den minsta sluttande bort av marken runt huset i rätt riktning.

Rännor

Rännorna är din första försvarslinje mot dålig dränering. Dessa samla avrinningsvatten och styra den från huset. Om stupröret är för kort, kan detta system göra mer skada. Eftersom stuprör är normalt placerade på huset hörn, kan avrinningsvatten samla på dessa hörn och eventuellt skada grunden på dessa hörn. Enligt det här gamla huset, bör stuprör bära avrinningsvatten minst 10 fot bort från huset och foundation. Alternativt kan du ställa in regn fat att samla avrinningsvatten. Du kan sedan använda detta vatten till vatten din trädgård.

Trench

Diken kan byggas tunnelbana att bedriva regnvatten från huset. De kan byggas intill grunden om huset inte har hängrännor installerat. Diken kan användas i stället för hängrännor, också. Om du vill dra vatten från huset, kan diket placeras 4 till 6 fot bort från stiftelsen, enligt Tim Carter från be The Builder. Bygga ett dike innebär att gräva ett dike 6 inches bred 24 inches djup och om en perforerad avlopp på botten och fylla det med småsten.

Underhåll

Regelbundet underhåll av din gård avloppssystem kommer att hålla den i gott skick och förhindra dränering problem. Enligt eLocalRoofers.com, bör du rensa hängrännor två gånger om året. Om du märker att vatten bygger upp på vissa ställen, kontrollera mark klassificering och åter klass marken för att förhindra pölar stående vatten. För att säkerställa att din jord rinner snabbt, lossa upp områden som är mycket packas för att lufta jorden.