Dödar natriumlaurilsulfat vägglöss?

Fler människor vill döda vägglöss utan att utsättas för bekämpningsmedel. Natriumlaurilsulfat, en gemensam kemisk i rengöringsmedel och kosmetika, har blivit befordrad som giftfritt behandling tillräckligt säkra för att spraya direkt på madrasser. Även om natrium lauryl sulfat (SLS) kommer att döda vägglöss, kommer att det inte eliminera en vägglus angrepp, enligt "Encyclopedia of Entomology."

Dödligheten

"Encyclopedia of Entomology" noterar att 80 procent av vägglöss besprutas med SLS dör. Virginia Tech entomolog Dini M. Miller, Ph.D. testade två produkter med SLS som den viktigaste ingrediensen. 58 procent av vägglöss besprutas föll över inom 10 sekunder. 82 procent dog i 24 timmar. Endast 4,7 procent av vägglus ägg besprutas inte någonsin kläcka, även produkter som med SLS hävdar ofta att SLS dödar vägglus ägg.

Problem

Tyvärr, sprutning varje enstaka vägglus i ett angrepp är nästan omöjligt. Till skillnad från övriga bekämpningsmedel såsom pyrethrins torkar SLS upp snabbt på en madrass, vilket gör SLS säkra för madrasser och för de människor som liggande på madrasser. Men när en vägglus kommer i kontakt med ett område som besprutas med SLS, torr SLS kommer inte orsaka någon skada till vägglus. SLS inte stöta bort vägglöss.

Betydelse

Dini M. Miller, Ph.D., noterar att även om SLS madrass behandling produkter kan hjälpa till med svåra angrepp, SLS ensam inte kommer att döda alla vägglöss i ett hem. För att döda vägglöss, måste varje vägglus besprutas. Även då överlever några. Eftersom nästan-flat vägglöss gömma i nästan osynlig platser som mellan spegel ramar och glas eller på platser för farligt att spraya som eluttag, andra produkter såsom insektsmedel behöver användas för att hantera en infestation.

Behandling

Hem och företag med vägglöss behöver hjälp av en professionell exterminator att eliminera vägglus infestationer. Sedan många bekämpningsmedel att döda vägglöss, såsom pyrethrins, är reglerad, lokala lagar kan staten som endast licensierade bödlarna kan lagligt använda dessa bekämpningsmedel. En grundlig inspektion av hem eller företag bestämmer hur illa angrepp är och var man kan koncentrera sig kemiska behandlingar, noterar "Encyclopedia of Entomology."

Tvärtemot vad många tror, kan sängen inte behöva kastas ut. Alla sängkläder, gardiner, kläder och små kuddar behöver tvättning i varmt vatten. Hem eller företag behöver dammsugning för att döda så många vägglöss som möjligt gömmer sig i mattor eller socklar. Dock inte kan dammsugare och tvättmaskiner nå alla bedbugs gömd, som är där bekämpningsmedel behövs.