Dödar borsyra vägglöss?

Att eliminera vägglöss är oerhört svårt. Så länge ditt hem är angripna, lider ombordvarande kliande bett och sömnlösa nätter. Även om de var en gång nästan elimineras i Förenta staterna, har antalet angrepp ökat dramatiskt de senaste åren. Alla hem, oavsett hur ren, kan bli infekterad. Eftersom borsyra är en effektiv metod om kackerlackor och myror, tror många den skulle arbeta på någon insekt, inklusive vägglöss. För att förstå varför det inte, är det viktigt att förstå hur och när det fungerar och varför vägglöss är olika.

Om borsyra

Borsyra är ett pulver som härrör från boron och vatten. Boron bryts från grunden och har använts i en mängd olika produkter, inklusive tandkräm och munvatten och som tvätt-och additiv.

Hur borsyra dödar insekter

Borsyra är intagna eller absorberas i den insektsvaxer system. En gång där, det fungerar som en mage gift som angriper nervsystemet och så småningom förlamar insekten. Då fungerar det som ett torkmedel till deras kroppar.

När borsyra fungerar

Borsyra fungerar utmärkt på insekter med tugga mun delar eftersom det kan göras mer tilltalande genom att lägga till bete - blanda det med strösocker för myror, t.ex. Kackerlackor kan också dricka det om de ska krypa över borsyra. Syran pinnar till sina kroppar och därefter intas senare när kackerlackan preens sig själv.

När borsyra fungerar inte

Enligt University of Cincinnati, vägglöss är olika från kackerlackor eftersom de inte har tugga mun delar. De lever av blod, så deras munnar är utformade för att genomborra och suga. Även om borsyra kan faktiskt arbeta på dem, är få dem att svälja det svårt. Deras system kan absorbera den, men inte tillräckligt för att vara effektiv.

Överväganden

Vägglöss är ett problem bästa behandlas snabbt av proffs. De mer tid vägglöss har i ett hem innan du eliminera dem, ju mer de kommer att spridas. Starka bekämpningsmedel och värme är de endast två effektiva sätt att eliminera vägglöss.