DIY vedeldad pizzaugn

Det finns mer att bygga en vedeldad tegelugn än att välja mellan de två grundformer: rektangeln och "igloo" rund kupol. För att behålla värmen och effektivt laga pizza kräver ordentlig murbruk och isolering också.

I ugnen isolering

En ugn konstruktion och värmeisolering bygger delvis på dess isolerande murbruk. Eldfast murbruk brand lera-baserat används inte i vanliga byggnation av hus. För trä ugnar, bör användas endast om en gemensam platt eldfast tegel är omöjligt. Husen är byggda från generell byggnad murbruk och sådana murbruk kan användas för ugnar, också. Att lägga till kalk i murbruket blandningen håller den mjukare för längre, så att mer tid att arbeta. Lagret av konkreta beklädnad över utsidan av ugnen bör vara minst 2 inches. Ju mer täcklasyrfärg, desto snabbare inre temperaturen stiger. Eldfast isolering kan också läggas till toppen av matlagning kammaren att stoppa värme från att fly ut ur toppen och sidorna. Eftersom det är lätt, det absorberar värme bra och dess minimala utvidgning begränsar fula sprickor.

Proportioner

En ugn konstruktion och värmeisolering bygger delvis på dess isolerande murbruk. Eldfast murbruk brand lera-baserat används inte i vanliga byggnation av hus. För trä ugnar, bör användas endast om en gemensam platt eldfast tegel är omöjligt. Husen är byggda från generell byggnad murbruk och den kan användas för ugnar, alltför. Att lägga till kalk i murbruket blandningen håller den mjukare för längre, så att mer tid att arbeta. Konkreta beklädnad över utsidan av ugnen bör ett minsta två-tums lager. Ju mer beklädnad snabbare stiger inre temperaturen. Eldfast isolering kan också läggas till toppen av matlagning kammaren att stoppa värme från att fly ut ur toppen och sidorna. Eftersom det är lätt, det absorberar värme bra och dess minimala utvidgning begränsar fula sprickor.

Bränning i ugnen

När ugnen är redo, bygga en eld i kupolen och låt täta väggar absorberar värmen för minst en timme. I ugnen interiör kommer att så småningom nå cirka 700 grader, på som tid ta bort kolen, sopa golvet ugn och låt temperaturen sjunka något. Placera pizza på i ugnen varm golvet. Skorpan absorberar värmen och kockar översta lager av ost och kött. Värmen kommer att behållas i timmar, så Skjut i bröd, grytor eller vad behöver matlagning efter pizza görs.