DIY utomhusspisen Firebox

Utomhus eldstäder kan vara grand eller groteska. Men det gäller bara den yttre ytan. Arbetshästen av eldstad är eldstaden, och det är elegant och enkel. Som den viktigaste utgångspunkten för en öppen spis fungerar eldstaden i huvudsak som en låda där ved eller kol brinner.

Utomhus och inomhus eldstäder markant liknande

De flesta människor konstruera utomhus eldstäder på samma sätt som de gör inomhus eldstäder. Förbränningskammare är kantade med speciella brickor, kallas firebricks, byggda för att tåla hög värme och direkt kontakt med flames. Du kommer att behöva veta skillnaderna när det gäller lokala brand- och byggnormer. De grundläggande principerna bakom bygga en plats att villabrand kvarstår dock liknande för de inomhus och utomhus.En viktig skillnad mellan den inomhus och utomhus är att utomhus eldstäder är föremål för naturliga beståndsdelar, i synnerhet, regn och blåst. Bob Rucker och Jim Buckley av Buckley Rumford eldstäder, skriva att hydrauliska-inställning eldfast murbruk är den enda murbruk som Använd för eldstäder. En gång hydrauliska-inställningen eldfast murbruk botemedel, det blir icke vattenlösliga och syrafast.

Inga standardiserade utomhus eldstaden regler

Det finns inga enhetliga koder eller riktlinjer för att bygga förbränningskammare för eldstäder. Några kommuner har genererat lagar för att styra vad du kan och inte kan göra med en utomhus eldstad, och massor av variation förekommer inom de befintliga uppsättningarna av lagar. Som med någon eld säkerhetsfråga, be ledamöterna i företagets lokala brand om vägledning. Fire tjänstemän bör kunna peka dig mot särskilda förrättningar, om sådana saknas, då de kan ha praktiska tips för brandsäkerheten i ditt område.

Lära av andras erfarenheter

Samråda med andra som har byggt utomhus eldstäder och lära sig hur de har ställt in sina förbränningskammare. Förbränningskammare rita i luften och när den placeras utomhus, är föremål för vindar och downdrafts på ett sätt de inte känna inomhus. Försök att överföra så mycket av denna kunskap om placeringen av sina eldstäder till din fastighet. Ta in i konto säkerhet och funktion, samt estetik. Helst bör du bygga brännkammaren till eldstaden för maximal värme och vyer, samtidigt minimera den fysiska ansträngningen någon behöver utöva för att tenderar elden.Sticka med de allmänna principerna om fysik och eldstaden konstruktion för säkerhet. Om spisen sitter på ett däck, kan det vara bra att placera eldstaden djupare inom den öppna spisen i den osannolika händelsen som en bit av brinnande ved faller ut på däck.

Lämplig storlek

Undvika att bygga en mycket liten eldstaden. Firebox storlek avgör storleken på andra delar av den öppna spisen, exempelvis öppnandet och skorstenen höjden. Bygga en liten eldstaden kommer att innebära måste du hacka din ved i mindre bitar och lägga till fler till eldstaden oftare att hålla en eld för en kväll. Detta ytterligare steg kan bli tillräckligt av en olägenhet att hålla dig från att njuta av bränder i din eldstad.Om du konstruerar en standardstorlek eldstaden, med den rätta typen av tegel och murbruk, har du lagt grunden för en långvarig och säker utomhus eldstad.