DIY Underground Storm skyddsrum

DIY Underground Storm skyddsrum

Underjordiska storm skyddsrum ger betydligt bättre försvar från riskerna med en tornado eller orkan. Bygga en för din familj är viktigt särskilt om du bor i områden som är historiskt tornado benägna. Du kan göra en-it-yoursel underground skydd som ett billigt alternativ, konstruerade med enkla material som trä, aska block och plåt.

Instruktioner

•Skriva ett diagram med rutat papper och en geometri kit samtidigt besluta om några nyckel design element val. Ditt skydd måste robust väggar, golv, tak och en tung dörr och ingång trappa. Helt underjordiska versioner kommer krävs en motordriven luft ventilationssystem, som kan lägga till en högre grad av komplexitet och bli potentiellt farliga vid strömavbrott eller utökade nödsituation. De enklaste underground mönster för DIY entusiasten är Berm storm skyddsrum. De undviker behovet av motordrivna ventilation genom att ha en ovan jord tak och air vents, och en under jord väntrummet. Baksidan av Berm utformning är att de inte är ganska lika motståndskraftig som underground mönster om du införliva tunga stål tak och ytterväggar plattor.

•Ta din lokala allmännyttiga företag och bestämma placeringen av all din kraft, gas och vatten linjer. Att hålla dessa detaljer i åtanke, märka ut platsen för din storm skydd. Den idealiska platsen är under en täckt gick garage eller källare, men att ändra redan legat stiftelser kan vara problematiskt. Nästan lika bra är att bygga skydd i lä av ditt hus, nära en exit.

•Använd en pickaxe om nödvändigt att bryta upp grov jord innan du tar bort skotta ut källaren i formen du vill ha. Var noga med att inkludera bredden på tegelstenar i diagrammet i måtten för hålet. Gräva en grov ramp form leder in i det stora hålet. Det är där du ska bygga upp din trappa. Alternativt, om utrymmet är ett problem, en stege post också fungerar så länge du har inga rörlighet hörselskadade personer i ditt hem.

•Dig post hål i ytterkanten av skydd, med ungefär en meters mellanrum. Var noga med att placera hålen tillräckligt långt borta från kanterna på hålet så att du kan lägga aska block på utsidan av varje 4-av-4 inlägg. Sätt in 4-av-4 behandlade inlägg i hålen, stödja dem med tillfälliga 2-gånger-4 stöder att hålla inlägg nivå och vänd uppåt. Blanda din betong med vatten, enligt paketet instruktionerna, och häll i inlägget hålen. Bevilja cement som skisserats av paketet instruktioner. Använda metall pinnar, fixa ett PVC vatten hinder till utsidan och botten av hålen för grundläggande vattenskydd.

•Mix och prep aska-block mortel och konstruera den yttre väggen; Använd ett varierat mönster så att mitten av blocket ovan täcker sammanfogande luckorna i blocken nedan. Inte vara rädd att använda hammare och mejsel för att bryta kanten tegelstenar i form om de inte passar ganska ordentligt. Var noga med att bygga väggarna i trappan, eller stege entré, nu också med samma metod.

•Lay ner uteplats stenar för golvet i skyddsrummet. Använd mejseln och hammare för att bryta bort bitar av cement att tillåta uteplats stenarna tätt träffa väggarna och kanterna på inlägg. Använd samma mortel från väggen-byggprocessen att fylla luckor i golvet och låta strukturen att torka med murbruk specifikationerna på förpackningen. Lägg ytterligare bitar av uteplats sten att skapa ett golv för din stege bay eller göra trappor. För att göra trappor, helt enkelt bryta och stack uteplats stenar tills du når önskad form, använda murbruk för att hålla ihop allt.

•Fäst den arga balkar till det huvudsakliga stödet inlägg med hjälp av mortise och tappar Snickeri, fastställande balkar på plats med träskruvar. För att göra ett instickslås och tappar gemensamt Använd ett pussel för att skära en peg och kontakten form i balkar respektive. Den slutliga utformningen liknar det sätt bitar av ett pussel passar ihop. Ett instickslås och tappar gemensamma är det starkaste sättet att gå med trä. Täcka taket i stålplåt sammanlänkning till post balkar och arga balkar genom borrning genom dem med lite tung och köra tunga bultar och muttrar. Var noga med att använda bred stål brickor att göra lederna starkt och sprida belastningen över trä. Dra åt bultarna så mycket som möjligt med en skiftnyckel och en pipa för extra hävstång. Om din design är helt under jord, installera prefabricerade ventilationssystemet nu, samt prefabricerade tunga stål dörren. Om du använt en Berm design installera vents den prefabricerade tunga längs den utsatta delen av sidoväggar, samt dörren och eventuellt stege.

Tips & varningar

  • Kontrollera lokala byggnormer och se till din design uppfyller alla riktlinjer.
  • Plocka tät, hög kvalitet behandlade lövträ för dina inlägg och tvärbjälkar för extra styrka.
  • Ställ in en nödsituation kit och lagra den i ditt tält att göra vistelsen mer bekväm eftersom du kan vara där ett tag. Glöm inte att lägga till sittplatser och barnsängar.
  • Inte bygga underjordiska skyddsrum på en flod slätten. Om du är osäker på om ditt område är utsatt för översvämningar, rådfråga lokala myndigheter. Översvämningsbenägna området bostäder bör i stället innehålla ett säkert rum i kärnan av byggnaden.