DIY trä fönster

DIY trä fönster

Trä är en långvariga och vackra material för fönster konstruktion. Kommersiellt producerade trä fönster är en av de dyraste förbättringar du kan göra i ditt hem eller annan konstruktion. Enkelt, fast-rutan trä windows kan göras från lager virke med gemensamma träbearbetningsverktyg för. Bygga ditt fönster 1/4 tum kortare och smalare än fönsterkarmen öppning i väggen.

Instruktioner

•Välj raka bitar av främsta klass 2 av 4 timmer att klippa dina fönster bitar. Två bitar att passa fönstret öppning, ¼ tum kortare än insidan dimension uppifrån och ned. Klipp ändarna på varje bit på en 45-graders spets. Skär linjevikter med virke på kanten. Klipp ut två stycken ¼ tum kortare än bredden på fönstret öppna med 45-graders linjevikter i båda ändar.

•Använd trä limmas mot de sneda hörn och spika fyra bitar tillsammans för att bilda en rektangel ram. Klipp 1 av 2 virke för att passa insidan av ramen 2 av 4 timmer med 45-graders linjevikter i varje ände, som för 2 av 4. Lim och spik 1 av 2 i 2 av 4 ram att bilda en mindre i ram, med långsidorna spola med en utanför ansikte.

•Använd en pärla av 100 procent silikon tätning på insidan kanten av ramen 1 av 2. Plats 1/8 tum tjock glas mot fogtätning. Glaset ska vara 1/8 tum smalare och kortare än insidan dimensioner av 2 av 4 ramen.

•Kapa fyra stycken ¾ tum cove gjutning för att passa inuti 2 av 4 ramen med 45-graders linjevikter i vardera änden. Applicera en sträng av fogtätning runt kanten på det öppna ansiktet av glas och limrester och spika cove listerna, trycks fast mot det att hålla glaset på plats och försegla fönstret.

•Kapa fyra stycken 1 av 4 timmer, en för varje sida 2 av 4 ramens, 7 inches längre än 2 av 4. Skär 45 graders linjevikter i båda ändar, med timmer liggande brett ansikte. Limma och spika dessa bitar ihop i hörnen bildar en rektangel trim ring, 7 inches bredare och högre än utanför måtten på ditt fönster.

•Glue och spik denna ram i ansiktet i fönstret spola med 1 av 2 s. plats shims på tröskeln av ditt fönster öppna. Kör en pärla av fogmassor runt baksidan av trim ringer du bara installerat och Ställ fönstret i öppningen från utsidan. Spika genom trim ring in i väggen för att säkra fönstret utanför ansikte. Använd två naglar på varje sida.

•Kapa fönster trim hölje för att passa insidan av fönstret för att dölja klyftan runt dess kant. Skär trim med 45-graders linjevikter i ändarna så att korta ändarna av linjevikter justeras med de sneda hörn 2 av 4 kanten, ¼ tum i från varje sida. Spika dem på ramen.