DIY: tillverkade hem vägg reparation

Oavsett om du är en entreprenör eller en husägare, är reparera skadade väggar i en husbil samma. Om du har tiden och verktyg, kan du göra det själv och spara pengar. Tillverkas hem har tre olika typer av innerväggar, beroende på hur gamla hemmet är och som tillverkade hem: trä PANELNING, standard gips och Plastisolerad gips. Varje typ av material presenterar sina egna utmaningar när du försöker reparationer.

Överväganden

Byggare av tillverkade hem måste utforma och bygga bostäder och betrakta vikt. Tillverkas hem transporteras från tillverkaren till konsumenten över motorvägen systemet. Väggarna i tillverkas homes är alltid byggda med lättare vikt material än skulle hittas i stick-byggda bostäder.

Träpaneler

Reparera ett hål i panel är så enkelt som att ersätta skadade panelen med ett annat matchande panel. Försök inte att ersätta ett litet område av paneler; Det kommer aldrig ser rätt. Det är möjligt att kontakta tillverkaren och att få en ersättare panel, så länge det är fortfarande i näringslivet. Kanske har det vissa paneler lämnade å sidan till orrder. Tillverkare som använder träpaneler tenderar att använda samma stil och färg hela särskilt hem. Du kan ta bort paneler från inre av garderober för ersättning paneler i mer synliga områden i ditt hem.

Paneler är i 4-av-8-fots sektioner och installerat vertikalt på väggarna. Staples fäst panelerna till väggen reglarna. Avlägsna alla strömbrytare, eluttag täcker eller vent täcker i avsnittet i väggen du ersätter. Ta bort häftklamrarna från skadade panelen. Inte ignorera denna panel. Du kan byta ut panelen du tog från garderoben med den skadade.

Mät och markera de stud platserna på panelen ersättning med en penna. Om det finns några hål att skära i panelen för elektriska lådor eller ventiler, mäta och markera dessa också. Använd en borr för att göra ett hål i mitten av den öppning som du måste göra. Använd ett pussel för att skära ut öppningen som behövs. Installera panelen ersättning med liten avslutande naglar. Installera den skadade panelen i garderoben på samma sätt.

Standard gips

Standard gips är det enklaste materialet att reparera. Gips kommer i olika tjocklekar; på grund av vikt överväganden tenderar tillverkade hem byggare att använda tunnare gips. Den typiska tillverkade hem har antingen 1/4- eller 3/8-tums tjock gips på väggarna.

Använd ett nyckelhål såg och skär försiktigt ut det skadade området. Klipp ut endast vad krävs för att ta bort den skadade gips. Kapade bitar av 1-av-4-tums trä ombord tillräckligt länge för att förlänga minst 1 tum ovanför och nedanför snittet öppning. Infoga trä bakningen i öppningen och installera eller skruvar genom oskadad gips i trä bakningen, precis ovanför och nedanför öppningen. Skär en bit av gips för att passa öppnandet och Lägg den på plats. Installera eller skruvar genom gips patchen till restbiten.

Tejpa patchen använder standard gips tejpning förening. När tejpade reparation torkar, lägga till så många skikt med förening som behövs för att göra området slät och bandet inte synliga. Slipa lätt och konsistens det drabbade området. Du kan köpa små burkar av spray textur på järnaffär. Öva med textur på en skrot bit drywall tills du är kunna matcha den konsistens som är redan på dina väggar. Måla plåstret när det är torrt.

Plastisolerad gips

Plastisolerad gips är det svåraste materialet för gör-det-självare att reparera. Under hemmets konstruktion limmas vinyl gips i stora ark, lämnar inga synliga sömmar i väggen. Plastisolerad gips inte kan repareras med hjälp av några vanliga reparationsmetoder. Problemet är vinyl kemiska egenskaper. Färg och andra kända lapp material kommer inte följa vinyl ytan med tiden. Ersätta paneler är inte ett alternativ heller, eftersom plåstret kommer alltid att vara synliga och ointressant.

De enda alternativen är antingen att täcka det felande området eller ta bort Plastisolerad gips och ersätta den med ny gips. Om du ska täcka skadan, överväga en väggbonad om skadan finns högre upp på väggen eller installera träpanel om skadan är lägre på väggen.