DIY: Staket planer

Installera ett staket kan vara ganska enkelt, särskilt om du har viss erfarenhet av byggnaden. Men planerar ett staket framför installationen kan vara en annan historia. När det gäller stängsel, är det verkliga arbetet i detaljer. Innan du lägger ett inlägg i marken, har en solid plan. Flera frågor måste besvaras i förväg för att kontrollera din staket design är en framgång.

Fråga dig själv varför

Fråga dig själv varför du behöver ett staket. Svaret kommer att peka ut vilken typ av staket som fungerar bäst på din egendom. Kanske vill du staketet för privatlivet eller sätta gränsen från din egendom till dina grannar. Du kan också behöva staketet för säkerhetsskäl, såsom att säkra utrymmet runt en pool eller hålla djur eller djur kättade en viss del av gården.

När du bestämmer varför, kan du bestämma hur. Om du bara behöver staketet att skapa en fysisk gräns, finns det flera alternativ. Gå med ett staket, en metall staket eller ens en stenmur. Om du letar efter sekretess, kommer att göra de flesta trä staket; de måste byggas med en bra mängd höjd så grannar inte kan kika över.

Om det är för säkerhet, du vill ha ett staket som framgångsrikt säkrar utanför ett område. Om området är en pool, vara staketet lång nog för att barn inte kan klättra över. Stängslet lamellerna måste också vara tillräckligt smala så att barn inte kan halka genom.

Topografi

Ta en titt på ditt land och börja planera var du vill att stängslet. En inventering av din fastighet kommer att hjälpa dig att övervinna utmaningar innan installationen påbörjas. Till exempel räkna ut hur markens innehåll är på din egendom. Om du har hård mark eller en stenig terräng på platser, kommer detta att göra det svårt att ställa in inlägg. I det här fallet kan du ett staket som inte kräver alltför många inlägg.

Titta också på dränering. Om ditt staket måste byggas på en lägre höjd, överväga vad som händer när det regnar. Regnvatten kommer att springa ner till dessa lägre höjder och påverka stängslet. Om du behöver ditt staket i dessa låga ställen, överväga ett staket som är lätt att underhålla och kommer att hålla upp till elementen. Stacket av trä är mer benägna att ruttna om de ständigt utsätts för regniga element.

Det är också mycket viktigt att veta vad som finns under din mark. Ta reda på var verktyg finns innan du gör några gräva. Detta kan inkludera telefon, gas, vatten eller elektriska lines. Se till att dessa inte är i vägen för ditt staket.

Mappa det

Få mätningar för din fastighet. Du kan göra det själv, men du bör kunna få dokumentation från din kommun eller en titel företag att ta reda på exakt var din fastighet börjar och slutar.

Prata med dina grannar. Innan du konfigurerar någon gräns mellan dig och din granne, ta reda på om det är något som de inte skulle vara nöjd med. Se till att ditt stängsel inte hämma deras förmåga att göra daglig aktiviteter som beskärning träd eller dra ogräs. Om så är fallet, kan staketet behöva flyttas ett par fötter. Din granne kan även ha ett staket som du kan knyta till. Eller kanske henne eller hon kan hjälpa dig med kostnader om stängslet gynnar henne.

Slutligen, ta reda på din lokala koder. Vissa jurisdiktioner kräver att staket bara gå till en viss höjd, medan vissa kan kräva att staketet vara ett visst avstånd från en trottoar. Alla lokala koder är olika, så planera i förväg.