DIY Rock Rake

En rock rake är en stor metall rake som fästs på baksidan av en traktor och släpat bakom det över stora delar av egendom eller jordbruksmark. En rock rake tar bort de lösa stenarna i marken som kan hämma växten eller beskära tillväxt och konstruktion. Medan dessa rock krattor säljs som tillbehör till traktorer, kan de göras hemma ganska lätt, eftersom de är i princip bara storskaliga versioner av krattor används i en trädgård eller front yard.

Material för Rock Rake

När du bygger din egen rock rake, är det viktigt att välja rätt material. Naturligtvis, rock raken bör göras av metall, men det måste vara en metall som tål en hel del påtryckningar och missbruk. Eftersom denna enhet kommer att dras marken med en relativt hög hastighet under lång tid, stål och andra tyngre metaller är bäst att använda. Den verkliga frågan är om du kan hitta något av stål eller en annan tyngre metall som kommer att dubbla eller kan kompletteras för att bli en rock rake.

Design av Rock Rake

Metall av dessa mindre hemmagjord rock krattor behov ändras på ett visst sätt så att stenarna kan samlas in men marken förstörs inte. Först bestämma storleken på stenar som inte kommer att samlas in genom rock raken men kommer att tillåtas att passera genom metall lamellerna. Sedan plocka en bit metall med lister som är korrekt avstånd isär så att stenar kan passera genom eller inte. Framsidan av rock raken (det vill säga den del som kommer att dra mot marken) bör vara vinklad som en kil, så att det skrapar längs ytan av smuts och lyfter det upp mot stolpar i rock rake, så att de mindre bitarna av smuts och rock att passera. Ändarna på rock raken bör också vara böjd något, så att stenarna som samlas in kan hållas mot rake och inte fly tillbaka till fältet.

Typer av DIY Rock krattor

Olika saker kan användas som rock krattor som effektivt kommer att göra jobbet. En kedja länk staket eller hönsnät staket kan fastställas och förstärkt i design för att skapa en effektiv, billig rock rake. En stor metall vent med några av metallen tänder bort är också en effektiv struktur för en rock rake, som lätt kan ändras för dessa ändamål. Medan dessa modifierade metal rock krattor kommer att vara tillräcklig för inledande kratta processen, kan de bära ut efter ett par användningar.