DIY PVC Tiki Bar

DIY PVC Tiki Bar

En tikibar tillverkade av PVC-rör har flera fördelar. Materialet är allmänt tillgänglig och lätt att arbeta med. Det är också lätt, så en bar konstruerade med PVC-rör som en ram kunde anses vara bärbar. Tiki-barer är utformade med ett utseende som påminner om de utomhus barerna i södra Stilla havet. De används i tema kommersiella barer och som husägare letar du efter ett unikt tema för deras uteplats.

Planera en PVC Tiki Bar

Den fysiska storleken på någon bar, inklusive en tikibar, beror på den tillgängliga ytan för baren. En 5 till 8-fot långa bar är vanligt för en hem uteplats, medan kommersiella bar tiki bar kan vara mycket längre. Portabla barer, som dra nytta av PVC-rör låg vikt, bör inte vara längre än 8 fot för lagring och transport.

Standardhöjd för en bar är 40-42 tum. Detta fungerar bra med 30-tums höga barstolar. Dessa normer kan justeras av byggmästare att rymma kortare eller längre vänner.

Bärbar tiki-barer bör utformas med baser längst ner i ramen att stödja baren. Använda förlängningssladdar att ge elkraft till bärbara tikibar.

Bygga PVC Tiki Bar

PVC-rör används för att skapa en ram för tikibar. Det kommer att fungera som stöd för baren top och tak och som anslutningen pekar för den lister.

PVC-rör kan skäras till längd med hand eller power sågar. Röret ansluts till armaturer med hjälp av speciella cement. När ramen är klar, kommer att PVC ramen likna skelettet av baren kommer det att bli.

Ett antal material används för att täcka baren ram. Framåt och åt sidorna av baren kunde omfattas av reed kjol. Detta kan kopplas till PVC ramen med hjälp av tråd band eller andra metoder. Taket av tikibar görs ofta av elefantgräs lakan. Den naturliga reed lister kan också användas på taket. Antingen material bifogas PVC ramen med tråd band.

Baren top kan göras av alla tillgängliga trä. Av tradition ges bar toppar en vattentät finish. Detta kan tillämpas på furu eller lövträd beroende på budget och önskemål av byggaren.

Exponerade vit PVC-röret kommer att se sin plats på tikibar. PVC-rör med bambu mönster är tillgänglig från vissa specialitet byggnad leverans butiker. Ett annat alternativ är att Linda röret med rep att ge det en mer autentisk och naturlig look.