DIY lågspänning belysning

DIY lågspänning belysning

En av de enklaste sätten att estetiskt tilltalande belysning längs din uteplats eller gångväg är genom att välja och installera ett system för låg spänning lampor. Eftersom denna typ av belysning är populär bland villaägare, kan du välja från ett brett utbud av lampor och armaturer. Medan de själva tanken att själv installera en utomhus elsystem kan verka skrämmande för vissa, men verkligheten är att dessa system är konstruerade för enkel, säker och snabb installation.

Instruktioner

•Installera lågspänning timer nära en GFCI utlopp. Installera skruvar att hålla timern montageplåt, skjut monteringsplattan över skruven huvudet och glida timern på monteringsplattan. Anslut inte timern.

•Tryck på varje ljus fixtur i marken på den plats du önskar. Kom ihåg att de är bäst lämpade vid kanten av gångar och uteplatser att se till att de korrekt belysa det promenad utrymmet.

•Unravel låg spänning tråd för hela systemet. Starta på timern och köra tråd i en sammanhängande linje parallellt med alla ljus på ditt system. Se till att det finns gott om slack.

•Anslut varje av lamporna till tråd. Använd anslutningen klippen bifogas varje ljus, fast tryck klippen på kabeln. Dessa anslutningar kan vara mycket envis att slutföra, så ta din tid. Du kan behöva backa anslutningen lite innan att trycka den på plats igen.

•Använd tråd strippor att ta bort 1/2-tums av isolering från båda trådarna i varje ände av kabeln. I slutet av kabeln förbi den sista armaturen, skruva en tråd mutter på varje tråd. Fäst en tråd både plintar med platt-head skruvmejseln i slutet av kabeln på timern.

•Bury kabeln med hjälp av en spade. Försiktigt gräva en smalt dike längs den kabeln kör, skjut in kabeln i diket och täcka upp. Koppla in timern i GFCI utlopp och ställa in timern.

Tips & varningar

  • Om du inte har en GFCI utlopp installeras utomhus, inte genomföra detta projekt. Du kan orsaka stora skador till din brytare system. Kontakta en elektriker för att ha en GFCI utlopp korrekt installerad på utsidan av ditt hus, garage eller annan byggnad.
  • Alltid kontakta din lokala "digger's hotline" för att få marken markerats för farliga underjordiska kablar innan du gräver.
  • Koppla alltid bort systemets transformator innan du börjar bibehållen.