DIY kreosot Firelog

DIY kreosot Firelog

En metod för att förhindra kreosot i en öppen spis är att använda loggar förbehandlats med en kemisk katalysator. Dessa kan köpas på något hem förbättring centrerar och är syntetiska, men du kan också göra dem själv med riktig ved. Men det finns flera faktorer som leder till kreosot uppbyggd i en skorsten, är använda förbehandlad trä att minska och förebygga kreosot ett första steg om din skorsten är i riskzonen.

Beredning

För att göra din firelogs, behöver du några material. Köpa en flytande kemisk katalysator som Anti Creo sot eller tredje skede Remover, som båda kan köpas i de flesta hem förbättring centra. Också få ihop några torra, rutinerade ved. Det är absolut nödvändigt att virket inte är våt eller färsk, annars fungerar inte din firelog. Slutligen har tidningen eller plast i ett öppet och väl ventilerad område, till exempel utomhus.

För säkerhet, bära en långärmad tröja och byxor, handskar och skyddsglasögon när det gäller kemiskt. Har alla husdjur och barn bo ut i området och se till att de vet inte för att beröra de behandlat virket.

Ansökan

Läs instruktionerna på katalysator flaskan ordentligt för detaljerade instruktioner och tips som kanske tillhör du. Vissa märken kan ha olika instruktioner, så du bör anteckna dem.

För att tillämpa en katalysator på ved, frikostigt spray sex till åtta spruta på virket själv, eller hur mycket instruktionerna ange. De flesta märken som ACS, visar att det är OK att använda en hel del och inga negativa reaktioner kommer att inträffa. Gälla alla sidor av loggen katalysatorn, men inte dränka trä. Ställ det åt sidan för framtida bruk, utom räckhåll från husdjur och barn.

Kom ihåg att aldrig tillämpa katalysatorn att bränna loggar, glöd eller kolen.

Användning

Bygga en liten, varm eld med obehandlat trä i din spis. Heta bränder kommer från torrt trä, inte stora bränder. Hålla elden liten för effektiv förbränning och säkerhet. När elden är byggd och stabil, tillämpa en eller två av dina förbehandlade loggar. Gör detta varje gång du har en brand, och du kommer att lyckas förhindra kreosot bildas.

Obs

Brand i loggen är inte tillräckligt att ta bort befintliga kreosot, bara hindra den. Om du vill ta bort kreosot, måste du följa instruktionerna på flaskan för en riktig tillämpning inom den öppna spisen själv. Dock bör bränna förbehandlade loggar i en öppen spis effektivt förhindra återlämnande av kreosot när det har tagits bort.