DIY isolering Installation mellan taket takbjälkar

Taket takbjälkar bör alltid vara isolerade, särskilt om området direkt under takstolarna är användbart utrymme. Underlåtenhet att korrekt isolera din taket takbjälkar kommer att resultera i varma och kalla luft utbyte mellan exteriör och interiör i ditt hem, därför en ökning av värme och kyla. Om du planerar att isolera din taket takbjälkar, bör då du veta om material och teknik tillgänglig för en framgångsrik isolering projekt.

Planering för material

Mät avståndet mellan takstolarna för att bestämma bredden på isolering som du måste installera. Du kommer att köpa batt isoleringen i 16 - eller 24-tums bred rullar som kommer att ha åtta till 10 bitar av 8-fots isolering. Dessutom avgör tjockleken på takstolarna r-värde av den isolering som du vill använda: 2-av-6 takstolarna kommer att acceptera R-19 isolering och 2-av-8 eller 2-av-10 takstolarna accepterar R-30 isolering. Du behöver också en kraftig hammare häftapparat för att fästa isoleringen och razor kniv och en 2-gånger-4 att skära isoleringen vid behov.

Du installerar

Kontrollera att du har god ventilation och belysning när isolerande taket takbjälkar. Om du arbetar på en vind, använda en förlängning ljus för synlighet och en låda fläkt för ventilation. Bära Långärmat, öga skyddsglasögon och ansiktsmask att skydda kroppen från glasfiber partiklarna i isoleringen. Mät längden på rafter som du kommer att isolerande. Om det är mer än 8 fot lång, då installera en helhet lappar av isolering. Grejer på glasfiber sidan av isoleringen i området mellan takstolarna, med papper som vetter ut. Vik papper flikar över takstolarna och häfta papper till takstolarna. Om du behöver skära din isolering, mäta och markera isoleringen och tryck en kort 2-gånger-4 ned på papper sidan av isoleringen medan den vilar på golvet. Med isolering komprimerade, skära isoleringen med en rakkniv kniv. Efter alla isoleringen har installerats mellan takstolarna, täck hela taket med polyuretan plast. Ha en medhjälpare som håller plasten på taket medan du häfta plast på plats. Handtag plast tätt, och efter att du har häftade det på plats, peta små hål i plasten så att isoleringen att andas. Hålen ska vara större än en liten sex öre spik.