DIY fönster ljudisolering

DIY fönster ljudisolering

Om du vill har ljudisolerade fönster, är det enklaste sättet att göra det att installera skum i dina befintliga fönster. Tyvärr, för vissa människor, denna process kan vara för dyrt. Detta gäller särskilt om du väljer du vill anlita en professionell till ljudisolerade fönster för dig. Om du vill spara tid och pengar och njut av lugnet som tillhandahålls av ett ljudisolerat rum, lär dig att göra uppgiften själv. Ljudisolering ditt fönster tar bara några timmar.

Instruktioner

•Kontrollera ditt fönster och avgöra det exakta utrymmet till mål för ljudisolering. Kör din hand nära kanterna på fönstret och känner för luft. Dessa små utrymmen är platser där utomhus ljuden kommer ifrån. Applicera täta med fogtätning pistol på kanterna som behöver tätning.

•Measure exakt höjd och bredd av windows med hjälp av din måttband. Använd dessa mätningar när du klipper ut en del av 2-inch-thick skummet med din mattkniv. Följ de exakta dimensionerna som du spelat in. Dubbelkolla för felaktigheter. Skum utstansade måste ha exakt samma dimensioner som fönstret.

•Placera skummet utstansade inom ditt fönster stomme. Tryck inte på det för hårt mot fönstret. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för luft mellan skummet och fönstret. Instängd luft kommer att fungera som ett ytterligare skydd till de ljud som kommer från utanför. Detta är också anledningen till varför du behöver exakt skära skummet enligt den exakta storleken på dina fönster stomme.

•Seal kanterna av skummet med lim eller maskeringstejp. Skummet kommer att fungera som din nya fönster, medan bandet eller lim kommer att fungera som din fogtätning. Se till att alla kanter täcks och det finns inga sprickor där ljudet eller luft kan passera genom.

Tips & varningar

  • Så mycket som möjligt, Använd tejp när försegla kanterna på skummet, speciellt om du bara vill ljudisolerade fönster tillfälligt. Detta hjälper dig att enkelt ta bort skummet när du vill.