DIY Dyson renare reparation

DIY Dyson renare reparation

En Dyson rengöring vakuum är ett av de mest kraftfulla dammsugare på marknaden. Dock bara för ett vakuum är kraftfulla betyder inte att det inte någonsin behöver reparera. Som ett alternativ till att dammsuga till en verkstad dessa do-it-yourself (DIY) kan reparationer lätt göras hemma.

Visp borste

Rengöringsborste visp är den enklaste formen av Dyson renare reparation. Om visp borsten inte rensas då det kan bli igensatta och har svårare att plocka upp smuts från mattan. Medan unplugged, vända dammsuga upp och ner. Ta bort locket håller drevkarlen på plats. En skruvmejsel kommer vanligtvis vara nödvändig för detta steg. Använda sax för att klippa bort några hår eller strängar kring drevkarlen.

Samling Cylinder

Ibland blir smuts in i samling cylindern. Vakuum prestanda förbättras om du rengöring denna cylinder. Ta bort behållaren samling från dammsuga. Vad du kommer att göra är att ta bort de enskilda delarna av kammaren så att du kan nå dem för rengöring. Dra isär bitarna av cylindern tills det är helt demonteras. Använda en annan vakuum om möjligt att ta bort alla bitar av smuts som fastnade i cylindern där det inte ska gå. Rengöra cylindern grundligt som detta kommer att förbättra prestanda vakuum.

Trasiga slangen

En trasig slang kan orsaka en Dyson dammsugare inte fungerar ordentligt. Det finns två sätt att fixa slangen. Det första sättet fungerar endast om röret är sprucken eller slits i slutet. Om så är fallet kan du dra av i ändstycket och skär röret till ovan revan. När detta är gjort Återanslut ändstycket. Det andra sättet att fixa en tår är att använda förpackningstejpen. Se till att slangen är ren och fri från damm. Dra slangen tight så att Åsarna i slangen inte så märkbar. Linda tejp runt sprickan och utvidga det ungefär 2 inches på vardera sidan. Tryck röret tillbaka tillsammans och hålla i en minut. När du släpper röret kommer bandet ha kopplat till åsar av röret.

Bälte ändra

Ändra ett vakuum bälte är ofta den enda reparationen krävs för fullständigt fastställande trasiga vakuum. Koppla ur vakuumet från väggen och skruva bort bottenplattan så att bältet avslöjas. Ta bort den gamla remmen genom att skära den med en sax och dra det ut. Placera den nya remmen över bälte rullarna och ersätta bottenplattan. Vakuumet som skulle arbeta som ny igen.

Rengöring en täppa

Rören i Dyson dammsuga kan ibland bli igensatt av smuts. Använd en lång pinne för att driva täppa genom slangen och ut på andra sidan. Detta kommer att öka prestanda och suger kraften i vakuum.