DIY damm svamp Filter

DIY damm svamp Filter

Många dammen blivit mycket fula alger, fiskavfall och skräp grumling av vattnet. Det går att råda bot på detta med en hemmafixare svamp damm filter. Dessa filter är mycket lätt att göra och kan vara mycket effektiva vid rengöring även stora dammar. Den bästa delen av dessa filter är hur billigt de är att göra.

Leveranser

För att konstruera en hemmagjord damm filter måste du samla flera material. Storleken på projektet kommer att avgöra vilka typer av material måste du samla in. De flesta dammar är omkring 1 000 till 3 000 gallon. För en damm som är ungefär denna storlek kan du konstruera ett filter från en mycket stor svamp eller andra svamp-liknande material. Du kommer att behöva få två plasthinkar, en dränkbar pump, beslag, flera tegelstenar, slangar och en svamp filter medium. På medellång och filter kan vara allt från en stor svamp skärs i form eller flera mindre svampar ordnat att täcka botten av filtret fallet.

Församling

Börja med att borra hål i översta skopan för att vattnet dras genom. Sju till åtta hål 1 tum i diameter bör vara tillräckligt för att upprätthålla korrekt vattenflödet. Nästa kommer du att borra ett hål i botten skopan för slangen som kommer att bära vatten ur filtret. Den håldiameter bör vara något mindre än slangen att upprätthålla en god tätning. När hålet borras kan du mata slangen genom hålet och fäst den till pumpen. Vid denna punkt kommer du att placera tegelstenar runt pumpen och bild översta hinken ner till botten hinken. Feed pumpens elektrisk sladd genom och ut toppen. Ett alternativ är att köra sladden genom ett annat hål som du borrar i botten eller sidan av skopan. Det är mycket viktigt att täta luckorna runt detta hål med en vattentät silikon eller packning. När top hinken är på plats kan du installera filter mediet.

Underhåll

När filtret mediet är installerat kan du doppa filtret in i dammen och Anslut pumpen. Låt pumpen köras i flera dagar att se stadig förbättring av vattenkvaliteten. I nyare dammar, kan det vara nödvändigt att lägga till en biokemisk som snabbar upp filtrets förmåga att omhänderta avfall. Du kan experimentera med flera filter. När pumphuset är byggt kan du prova bara om någon giftfritt material som filter medium. Några rekommendationer skulle vara bomull rullar eller andra syntetiska fiber som stoppning som används i sömnadsprojekt. Bara Tänk på att varje gång du ändrar ut på medellång och det tar flera veckor för organismerna som börjar växa.