DIY: Att sätta ett nytt tak på ett hus

Att sätta ett nytt tak på ett hus är en av de svåra gör det själv projekt. Vanligtvis behöver du bygglov innan du börjar och en inspektion när du är klar. Kontrollera dina lokala lagar för att fastställa kraven för ditt område. På grund av komplexiteten i detta projekt, gör alltid en noggrann plan innan du börjar.

Verktyg och utrustning

De grundläggande verktygen som du behöver i tak ersättning är en 16-ounce klo hammare, en kraftig häftapparat och verktyget bälte, eftersom något du låg på taket kommer oundvikligen glida av. Du behöver också en snickare nivå, en infällbar måttband och en krita linje när taket däck är på plats. För att installera nya taket däck, behöver du en power cirkelsåg eller en snickare handsåg att trimma däcket materialet och ett nyckelhål såg eller liknande verktyg för att skära öppningar för ventiler och andra hinder. När du taket, behöver du en fogtätning pistol och en spackel tillämpas tätningsmedel och andra fylla eller tätskikt föreningar. Om du installerar rulle tak eller asfalt bältros, behöver du en takläggning kniv eller en kvalitet mattkniv. Andra taktäckningsmaterial kan kräva specialitet verktyg. En kraftig stege är en nödvändighet och en säkerhetslina hjälper till att förhindra skador från falls.

Takdäck

Taket däck är vanligtvis tre-åttor - till en-half-inch plywood tak mantlar, beroende på taket avstånd. Solid wood manteln stiger ombord, som är vanligtvis en av åtta inches, är också tillgängliga. Även om dyrare, fast manteln styrelser med tungan i groove leder skapa en kraftigare däck än icke-ledad styrelser. Oavsett det prydnad materiellt, ragla slutet lederna och centrerar dem på takstolarna där de möter. Tillåta en sextonde-tum utrymme mellan plywood paneler för expansion och kontraktion.

Undergolv och blinkande

Lägga asfalt-behandlade takläggning kände över taket trall, börjar längst upp i taket. Rulle tak behöver inte ett undergolv. Om du inte har en ås utlopp, tillåta en två-tums överlappning över åsen. Överlappning varje lager av minst fyra inches, häfta eller spika filt när du går. Takläggning filt är mycket svårare att gå på ytterhöljet, så dubbelkolla din säkerhetslina. När undergolvet är på plats, installera din blinkande. Börja med DROPP kanten runt taket kanterna och Lägg sedan blinka till dalar eller vertikala ytor, såsom takkupor. Slutligen installera blinkande på alla skorstenar, vent rör, takfönster eller andra öppningar eller utskjutande delar.

Taktäckning

Den vanligaste taktäckning är asfalt bältros. Wood shakes, skiffer eller betong plattor, cottoplattor eller även metall är alla möjliga alternativ, beroende på klimat och lokala byggnormer. Wood shakes, till exempel är inte tillåtna enligt många byggnormer i områden som är känsliga för wildfire. För platta tak, rulla takläggning om mest gemensam beläggning. Till skillnad från undergolvet kände, börja som börjar på toppen av taket, de flesta beläggningar på takfoten. Du har vanligtvis att skära en starter kurs, som varierar beroende på vilken typ av beläggning. Rulle takläggning är normalt installerat parallell till takfoten, eller horisontellt, men vissa typer kan installeras vertikalt.